Elon Musk paylaştığı bir tweet ile Twitter için yeni bir CEO bulduğunu duyurdu. Musk, yeni CEO'nun göreve takriben 6 hafta içinde başlayacağını belirtti. Elon Musk'ın yeni rolü ise idare heyeti başkanı ve CTO olarak güncellenecek. Elon Musk yeni rolünde mahsul ve yazılıma odaklanacak. 

Excited to announce that I've hired a new CEO for X/Twitter. She will be starting in ~6 weeks!

My role will transition to being exec chair & CTO, overseeing product, software & sysops.

— Elon Musk (@elonmusk) May 11, 2023

Her ne dek Elon Musk, yeni CEO'nun kimliğini açıklamaktan kaçınsa da; The Wall Street Journal'ın paylaştığı bilgilere tarafından, bu kişi, NBCUniversal'ın reklamcılıktan sorumluluk sahibi daire başkanı Linda Yaccarino. 

Hatırlarsanız Musk daha önce CEO koltuğundan inmeyi planladığını ve 2023'ün sonlarına içten yeni bir CEO atayacağını dile getirmişti. Bu Nedenle daha önce şirketin başında kalıp kalmamasına karşın gerçekleştirdiği Twitter anketinin sonuçlarını da yerine getirmiş olacaktı. 

Yeni CEO'nun X Corp yapısı aşağı yerini alması planlanıyor. Bu noktada Elon Musk'ın sahibi olduğu X Corp.'un Twitter Inc.'i bünyesine dahil ettiğini hatırlatalım. Elon Musk, daha önce Twitter'ın X adlı bir süper uygulama haline geleceğini ve Çin'in WeChat'i gibi diğer platformlara karşı taraf olabileceğini dile getirmişti. Musk'In paylaşımında Twitter'dan X diye bahsetmesi, yeni CEO'nun Twitter'ı süper uygulamaya dönüşüm sürecini üstleneceğini gösteriyor. 

Elon Musk'ın görevden çekilecek olması ise Tesla hissedarlarını sevindirdi. Bu paylaşımın akabinde Tesla hisseleri yükseliş gösterdi. Elon Musk'ın liderliğinde Twitter'da başlı başına bir değişim gerçekleştiğini anlatmak olası. Bu değişimin detaylarını merak edenler Elon Musk liderliğinde Twitter'da gerçekleşen tüm değişiklikler başlıklı yazımızı inceleyebilir. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/05/12/twitter-yeni-ceo-linda-yaccarino/