Otonom Tip Deneyimi Platformu Exairon, Heaventures ve melek yatırımcılardan toplam 2 milyon dolar değer biçme ile yatırım aldı. 

Utkan Şanda, Fatih Taşhan ve Engin Öcal tarafından kurulan Exairon, bu yeni yatırım ile Heaventures'ın portföy şirketleri arasına katılmış oldu. Exairon,şirketlerin Herif Deneyimi Yönetimi ve sözde süreçlerine karşın yazılım ihtiyaçlarını hizmet olarak karşılayabildikleri SaaS meslek modeli ile ilerliyor.

Girişimin faaliyet alanı

Otonom Herif Deneyimi Platformu Exairon, kurumların, müşterileri, iş ortakları veya çalışanları ile gerçekleştirdikleri etkileşimlerde insan müdahalesi gerektirmeyen bütün işlem ve iletişimlerin yapay zeka göre otonom olarak gerçekleştirilmesini sağlıyor.  Şirket, insan müdahalesi gerektiren işlerde ise güya otonom araştırmalar üretiyor. Bu Nedenle insan gücünün verimliliğini artırarak insan kaynağının en etkili şekilde kullanılmasına destek oluyor. 

Kurucu ortaklardan Fatih Taşhan Exairon ile piyasada eksikliğini fark ettikleri en manâlı 3 sorunu çözmeyi hedeflediklerini vurguluyor.  Bu sorunlardan ilki;  Webchat, Mobilchat, Mesajlaşma Uygulamaları ve Sosyal Medya mesajlaşma kanallarını bir arada, bütünleşik bir kanal, ekip ve gelen kutusu yapısı ile yönetilemiyor olması. Teşebbüs,  bu noktada işletmeleri öbür çözümleri ayrık şekilde göstermek durumuna çözüm getirmek için yola çıktı. 

Bir öteki sorun ise piyasadaki çözümlerde bu kanallardan yürütülen diyalogların ya Chatbot ya da Operatör kadar yürütülmek durumunda olması. Taşhan "Eğer şanslıysanız Chatbot ve operatöre arasında görev yapabiliyorlar. Bu da müşteri deneyiminde kesinti ve memnuniyetsizliklere niçin oluyor." yorumunu yapıyor. 

Son olarak; piyasadaki mevcut çözümler, Yapay Zeka'nın olası tüm yanıt kategorileri ve bunların açıklama biçimlerini yeniden tanımlamanızı bekliyor. Bu sebeple ya bu çözümleri devreye elde etmek aylar sürüyor veya fazla sınırlı bir hizmet kategorisinde diyalog yönetilerek atıl kullanımlar ortaya çıkıyor.

Exairon hibrit takım modeliyle öne çıkıyor 

Girişimin piyasadaki diğer firmalardan ayrıldığı noktalara uyarı çeken kurucu ortak Engin Öcal ise şunları söyledi: 

"Biz İnsan ve Makinelerden oluşturabileceğiniz hibrit takımların Webchat, Mobilchat, Mesajlaşma Uygulamaları ve Sosyal Medya mesajlaşma kanalları üzerinden birlikte, takım olarak hizmet sunabildiği benzersiz bir yaklaşıma sahibiz ve bu özelliğimiz ile rakiplerimizden ayrışıyoruz. Bu inşa tamamen Suni Zekaya sahip makineler İş Başında Eğitim modunda herif diyalogları yürütülürken operatörlerinizi asiste ediyorlar ve bununla birlikte onlardan meslek başında eğitim almaya devam ediyorlar, Sanki Otonom modda yalnızca yorumlayamadıkları kları  bir istek geldiğinde Operatör desteğine başvuruyorlar, Otonom modda ise bundan böyle insan desteği olmadan tüm süreci uçtan uca yürütüyorlar. Hatta seçim ederseniz mesai saatleri içerisinde benzeri otonom, dışarıya ise otonom modda çalışma seçeneğimiz bile bulunuyor. Bu da platformumuzun devreye alma süreçlerini fazla hızlandırıyor, zira aylar süren projelere gereksinim duymadan bir kaç günlük odaklanma ile platformu kullanmaya başlayabiliyorsunuz." 

Girişimin kuruluş hikayesi

Kurucu ortaklardan Fatih Taşhan ürün fikrinin, daha önceki dönemlerde birlikte  yaptıkları projeler sırasında filizlendiğini şu cümlelerle aktarıyor:

Bu dönemde büyük milletlerarası üreticilerin paket çözümlerinin adaptasyon ve devreye alımını; iş ortağı olarak hayata geçirirken böyle bir çözümün eksikliğini ayrım ettik. Piyasada bizim düş ettiğimiz olgunlukta bir Otonom Tip Deneyimi Çözümü yoktu ve bu net bir ihtiyaçtı. Takım olarak fikri olgunlaştırarak Exairon çatısı aşağı hayata geçirdik.

Exairon'un, Tehlikesiz ve tutarlı bir şekilde Yapay Akıl ile Otonom Tip Deneyimini vizyonunu barındırdığını söyleyen Utkan Şanda, Exairon isminin de bu bağlamda Experience (deneyim), Artifical Intelligence (yapay zeka) ve Iron (demir) ifadelerinden türetildiğini belirtti.   

Girişimin gelecek planları

Exairon ekibi platformu kesintisiz geliştirmeye devam ediyor. şimdi bütün dünyadaki kullanıcılara açık olan platform demin yurtdışı satışa odaklanmış değil. Ama, şirket 2022'de yurtdışına açılmayı hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/18/exairon-heaventures-tan-2-milyon-dolar-degerleme-ile-yatirim-aldi