Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi olan Facebook, farklı alanlara yönlendirilmiş ürünlerle tesir alanını genişletmeye devam ediyor. Uzun süredir sanal hakikat teknolojisinde önemli yatırımları olan şirket Oculus VR setleri ile kullanıcıların karşısına çıkıyordu. Ancak gelen bilgilere tarafından şirketin bunun ötesinde planları var.

Şirketin gelecek planları hakkında açıklamalar yapan CEO Mark Zuckerberg, sıradaki projelerinin Ray-Ban ortaklığında geliştirilen zeki gözlük olduğunu açıkladı.

Google ve Facebook, COVID-19 aşısı için direktifler verdi!

Mark Zuckerberg, Facebook – Ray-Ban gözlüğü için heyecanlı olduğunu söyledi

Uzun süredir zeki güneş gözlüğü üzerinde çalıştığı bilinen Facebook, Ray-Ban‘ın sahibi EssilorLuxottica ile anlaştı. Orion isimli bir projede çalışan iki şirket, artırılmış gerçeklik teknolojisine odaklanan bir ürün geliştiriyor. Bu ürünü kullanarak aramaları cevaplayabilecek, bilgileri görebilecek ve hatta canlı yayınlar yayınlayabileceksiniz. Son olarak 2021 yılında piyasaya çıkacağı sızdırılan gözlük, uzun süredir sessizliğini koruyordu. Bu sessizliği bozan isim ise CEO Mark Zuckerberg oldu.

Facebook, Ray-ban

Facebook kurucu ortağı, “Gözlüklerin ikonik bir tasarımı var ve oldukça hoş şeyler yapmanıza müsade veriyorlar. Artırılmış hakikat teknolojisine inanıyorum böylece gelecekte AR gözlükleri üstünde çalışmaya devam edeceğim için heyecanlıyım.” ifadelerini kullandı. Ne eyvah ki Zuckerberg gözlüğün çıkış tarihi hakkında bir veri vermedi.

Demin bu ürünün özellikleri ya da neler sunacağına dair bir bilgi değil. Ama Facebook, Ray-Ban ortaklığından beklentiler yüksek. ürünün hem şık hem de teknolojik açıdan oldukça kullanışlı olması bekleniyor. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce AR gözlüğü başarılı olacak mı yoksa Google Glasses gibi unutulacak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/facebook-ceosu-ray-ban-akilli-gozlukler-hakkinda-konustu