Son dönemlerde çoğu büyük teknoloji devi, bilim kurgu filmlerini aratmayacak projeler için kolları sıvamaya başladı. Facebook da bu kervana katılarak yeni sistemlerinin ufak bir tanıtımını yaptı. Ancak ortaya sürülen fikrin uygulanması epeyce zorlama görünüyor. Mark Zuckerberg de işin zorluğunun farkında olduğunu yaptığı röportajda belirtti. Ayrıca bunun yalnızca önsezi olarak kalmayacağını da söyledi.

Facebook CEO’su, Ray-Ban zeki gözlükler hakkında konuştu

Büyük şirketlerle sanal ortamda etkileşime girilmesi amaçlanıyor

Facebook CEO‘su Mark Zuckerberg önceki günlerde yatırımcılarını umut veren bir çözüm hakkında bilgilendirdi. Zuckerberg’e göre Facebook kendisini bir metaverse şirketi haline getirmeye çalışıyor. Şirket yöneticisi, yaptığı bir röportajda bu fikri genişletti. Ortaya atılan fikir Ready Player One gibi bilim kurgu filmlerinde görülenlere aynı sanal ortamlar oluşturmayı amaçlıyor.

Facebook kendi bilim kurgu evrenini yaratmaya çalışıyor

Ortaya sürülen hafıza başka bir deyişle kullanıcıların Facebook gibi şirketler ve onun gibi diğer teknoloji firmaları kadar yönlendirilen sanal bir alanda etkileşime girmesine olasılık tanıyacak. The Verge ile yaptığı röportajda Zuckerberg, metaverse‘i insanların toplantılar düzenleyebileceği ve diğer aktiviteleri gerçekleştirebileceği sanal bir etraf olarak tanımladı.

Facebook dışındaki öyle çok şirket bu fikrin ardından

Facebook bu konuyu ilk düşünen şirket yok. Muhtemelen son da olmayacak. Microsoft kısa süre önce Holoportation adı bahşedilen HoloLens‘in bir uygulamasını tanıttı. Bu program kullanıcıların toplantılarını hologram olarak düzenlemesine olasılık tanıyor.

Mark Zuckerberg, The Verge röportajında şirketin bu geleceğe ulaşmasının az önce çok uzağında olduğunu da itiraf etti. Oysa ortaya sürülen bu fikrin uçup gidici bir şey olmadığını söyledi.

Sizler Mark Zuckerberg‘in bilim kurgu evreni kurma konusundaki düşünceleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce hayata geçirebilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/facebook-kendi-bilim-kurgu-evrenini-yaratmaya-calisiyor