Facebook Marketplace yayınladığı bir gönderiyle ikinci el vasıta satışı ve konut kiralama özelliğini kaldırdığını açıkladı. Paylaşılan bilgilere tarafından, Meta, 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren Facebook işletme Sayfası kullanılarak satılık vasıta veya satılık/kiralık emlak ilanlarının oluşturulması özelliğini desteklemeyecek.

Bu desteğin kaldırılması, tüm satıcılar için geçerli olacak. Aynı şekilde özelliğin acilen kullanıma açık olduğu pazarlarda araçlar ve envanter yönetimi sekmeleri için de takviye sonlandırılacak.

Buna ek olarak Marketplace'te bedava olan kişiler arası araç ve satılık/kiralık emlak ilanları kullanılabilmeye devam edecek. Ayrıca kasıt kitlelere reklam yoluyla varmak imkanında da herhangi bir değişim olmayacak. Kısacası Facebook Marketplace, bu yeni hamlesiyle envanterin dağıtımı ile ilgili yöntemi değiştiriyor. 

İkinci el araç satışı kapsamında desteğin kaldırılmasından etkilenen ülkeler aralarında ABD, Kanada, Fransa, Birleşmiş Krallık, Meksika, Brezilya, Endonezya, Almanya ve Avustralya yer alıyor. Satılık ya da Kiralık Emlak desteği ise sadece ABD pazarında sonlandırılıyor. 

Paylaşılan gönderide "Facebook'ta alıcılara ve kiracılara erişmenin öteki yolları" da ele alınıyor. Şirket, vasıta ve satılık/kiralık emlak için Marketplace ilanlarını bireysel profilinizden oluşturabileceğinizi belirtiyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/03/facebook-marketplace-ikinci-el-arac-ve-ev-satisi-ozelligini-desteklemeyecek