Ayrıca şirketlerin ayrıca de finansal kurumların raporlama birimlerine ve hazinelerine karşın olarak hizmet veren ürünler geliştiren bir fintech olarak karşımıza çıkan Hedgeblue, geçtiğimiz Ekim ayında Mehmet Aras Orhan ve Berk Orbay kadar kuruldu.

Hedgeblue'nun birincil ürünü hedge accounting (riskten korunma muhasebesi) alanında. Hedge accounting şirketlerin risklerini kısıtlamak için yaptığı hedge işlemlerini IFRS 9'a ahenkli bir şekilde raporlayan, gelir / gider tablolarını geçici oynaklıklardan arındıran bir uygulama.

Hedgeblue ise Hedge'in oluşturulmasından, peşine düşüp takip edilmesine ve tamamına erdirilmesine dek bütün süreçte optimizasyonu sağlıyor. Hedge accounting içinde hesaplama için kabul edilen alternatif metodolojiler bulunuyor. Bu metodolojilerden, ilgili hedge için içten alternatifi yeğlemek şirket için manâlı avantajlar sağlayabiliyor.

Şu an için 6 kurumsal müşteriye sahip olan Hedgeblue'nun müşterileri namına kurduğu, peşine düşüp takip ettiği hedge'lerin toplam boyutu ise 5 milyar doların üstünde.

Bilhassa yurt dışından rakiplere sahip olan Hedgeblue, bugüne değin herhangi bir yatırım almadı. acilen bir taraftan ürünün birincil versiyonunu geliştirirken bir taraftan da mahsul - piyasa uyumunu deneme eden girişimin yakın dönem planları içinde ise yatırım almak bulunuyor. 

Hedgeblue'nun hedge accounting ürünü için kullanım (hedge) başına bir ilk ücretlendirme ve hedge'in ömrü her tarafında takip edilebilmesi ve güncellenmesi için devirli (aylık / çeyreklik / yıllık) ücretlendirme yapılıyor. Hedgeblue'nun öncelikli hedefi hedge accounting odağındaki ürünlerini muhtemel olduğunca fazla başvuru formu alanını kapsayacak şekilde geliştirip müşterilerinin kullanımına sunmak. 

Son olarak Hedgeblue kurucu ortağı Mehmet Aras Orhan'ın yarın gerçekleştireceğimiz Webrazzi Fintech 2020 konferansımızın konuşmacıları arasında yer alacağını ve Hedgeblue ile ilgili detayları Webrazzi Fintech 2020 katılımcıları ile paylaşacağını da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com