Ford, kısmi otonom sürüş sistemi tabi kuruluşu Latitude AI'ı piyasaya sürdü. Latitude, belirtilmiş modellerde eller özgürlük otoyol sürüşü sunan BlueCruise teknolojisi üstüne çalışacak. Yeni nesil araçlar için otomatikleştirilmiş sürüş teknolojisi üstüne etkinlik gösterecek.

Şirket, Ford'un ADAS Technologies idareci direktörü Sammy Omari kadar yönetilecek. Latitude içinde Küfürlü AI'ın eski çalışanlarının görev alacağı da paylaşılan bilgiler aralarında yer alıyor. Pittsburgh merkezli şirketin Dearborn, Michigan ve Palo En Kalın Kadın Sesi, California'da ek mühendislik merkezleri var. 

Ford'un ürün geliştirme ve teknoloji sorumlusu Doug Field, şirketin otonom sürüş teknolojisini ahali ve araçları arasındaki ilişkiyi her tarafta tasvir etmek için bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

Latitude AI'ın hayata geçirilmesi haberi, şirketin sürücüsüz araba birimi Argo AI'ın kapanmasından aylar daha sonra geldi. Şirket kapanırken, çalışanlara, sigorta ve iki öbür ikramiye içeren bir kıdem tazminatı paketi sunulmuştu.

Ford, 2022'nin üçüncü çeyrek gelir raporunda kaynaklarını otonom araç teknolojisine yok, gelişmiş sürücü yardım sistemleri geliştirmeye kaydırmak için stratejik bir karar verdiğini açıklamıştı. Şirket, bununla birlikte Küfürbaz AI'a yaptığı yatırımda 2,7 milyar dolarlık nakit dışı vergi öncesi değer düşüklüğü kaydetmiş ve bunun üçüncü çeyrek için 827 milyon dolarlık net zarara yol açtığını söylemişti. Bu da Ağzı Bozuk AI gelen yatırımları etkilemiş, yeni yatırımcılardan ilave finansman bulamayan şirket, bu birimi kapatmıştı.

Ford'un 2017'nin Şubat ayında 1 milyar dolar yatırım yaptı. Volkswagen de 2020 yılında 2,6 milyar dolar yatırımla gündeme gelmişti. Bu yatırımla beraber Ağzı Bozuk AI'ın değerlemesi 7,25 milyar dolara ulaşmıştı.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/03/ford-kismi-otonom-surus-sistemine-odaklanmak-uzere-latitude-ai-i-hayata-gecirdi/