Teşebbüs ekosisteminin en kayda değer alanlarından biri haline gelen siber emniyet çözümler, büyük markaların dikkatini çekmeye devam ediyor. Yerli siber emniyet şirketi Picus Security'nin Earlybird'den 5 milyon dolar yatırım aldığını 2019 yılının Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Teşebbüs, geçtiğimiz yıl ise B serisi yatırım turunu 24 milyon dolar fonlama ile kapattı.

Edindiğimiz bilgilere göre Picus Security, yeni bir yatırım aldı. Picus kadar aktarılan bilgilere göre teşebbüs, finans ekosisteminin en kayda değer isimleri aralarında yer alan Mastercard'dan stratejik bir yatırım aldı. 

Picus Security'nin bütünüyle ne değin yatırım aldığı ya da yatırımın hangi değer biçme üzerinden gerçekleştiği ile ilgili mali bilgiler ise paylaşılmadı

2013 yılında Aycan İrican, Hamdi Alper Memiş, Süleyman Özarslan ve Volkan Ertürk göre San Francisco'da kurulan Picus, siber saldırı simülasyonu teknolojileri alanında etkinlik belirten yerli siber emniyet şirketi olarak hizmet veriyor. 

Mastercard kadar gerçekleştirilen stratejik yatırımın şirketin yeni siber hücum simülasyonu ve değerleme platformu Cyber ​​Front ile birlikte duyurulduğunu da ekleyelim. Cyber ​​Front platformu Mastercard ve Picus meslek birliği ile hayata geçirildi. 

Mastercard'ın artan Siber Güvenlik ve Risk danışmanlığı uygulamasının bir parçası olarak tayin yapacak olan Cyber ​​Front platformu işletmelerin ve hükümetlerin siber güvenlik ile ilgili operasyonel dayanıklılıklarını geliştirmelerine tezgâhtar olacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/27/yerli-siber-guvenlik-girisimi-picus-security-mastercard-dan-yatirim-aldi