ASLINDA GBT SORGULAMA NEDİR?
GBT sistemi İçişleri bakanlığı'nın kullanıma açtığı askerlik ile alakalı olan işlenmiş olan suçlar bile dâhildir çoğunlukla herkesin başına gelebilen bir olay olan yolda yürürken bir anda herhangi bir polis memurunun sizleri durdurup GBT sorgulama yapmasında geçmiş yıllarda bu konuda yer alan mahkemelerde verilmiş olan ve cezanın bu zamana kadar onaylanmış olduğu bir kararda bu sorgulama sonucunda görülmektedir. Genel bilgi toplama sorgulamasında hisse adli kurumlar tarafından sizin adınıza bu zamana kadar verilmiş olan herhangi bir karar bilgi ekranı sayesinde sizlerin göz önüne serilecektir. Bu şartlara uygun bir ortam yakalandığı takdirde sizlerin genel bilgi toplama sorgulama işlemi hakkında bilgi sahibi olmanız mümkündür. 

GBT Kaydı polislerin yolda ya da herhangi bir çevirme sırasında bizden kimliğimizi alıp sicilimizi sorguladığı ekrandır ve adli sicil kaydımızı döker. 

Genel bilgi toplama sorgulama işleminin teknolojinin gelişmesi ile beraber artık dakikalar içerisinde çok kolay bir şekilde öğrenme fırsatına sahipsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası doğrultusunda işlemekte olan ve aynı zamanda anayasadan almış olduğu haklar bilgi topladığı için tamamen yasal bir uygulama

GBT'ye e-devlet kapısı üzerinden ulaşmak için buraya tıklayınız. 


GBT NUMARA SORGULAMA UYGULAMASI NEDİR?
GBT - Numara Sorgulama, tanımadığınız numaralardan gelen aramaların kime ait olduğunu hızlı, kolay şekilde öğrenebileceğiniz bir iOS uygulaması. iPhone ve iPad’nize ücretsiz indirip kullanabileceğiniz uygulamada hem gelen cevapsız çağrıları, mesaj atanları hem de rehberdeki numaraları sorgulama şansına sahipsiniz.

Bilinmeyen numara sorgulama özellikle ülkemizde en çok ihtiyaç duyulan servisler arasında. Her gün onlarca numaradan arama alıyoruz, mesaj geliyor… Tanımadığımız numaralardan gelen arama ve mesajların kime ait olduğunu zaman zaman merak edebiliyoruz. Bu noktada yardımcı olan mobil uygulamalardan birisi de GBT – Numara Sorgulama.

GBT numara sorgulama ile istediğiniz numarayı sorgulatarak o numaranın kime ait olduğunu ve o kişi hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Diğer uygulamalardan daha farklı ve daha fazla bilgil vermektedir.

Size tanımadığınız numaralardan mesaj atan yada arayan kişilerin kim olduğunu ücretsiz olarak öğrenebilir dilerseniz o kişi hakkında daha fazla bilgiyede ulaşabilirsiniz.

* ÜCRETSİZ numara sorgulama
* TÜRKİYE'nin en büyük numara sorgulama servisi
* Sorgulattığınız numaranın insanlar tarafından nasıl kaydedildiği

GBT – Numara Sorgulama için Türkiye’nin en büyük numara sorgulama servisi desek sanırız yanlış olmaz. İster rehberinizdeki isterseniz de sizi arayan bir numarayı sorgulatabiliyorsunuz. Arama kutusuna numarayı yazarak (0850’li numaralar dahi destekleniyor) saniyeler içerisinde numaranın sahibini, ilgili numarayı kaç kişinin rehberine kaydettiğini, spam olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Uygulamanın veri tabanı oldukça geniş.

Olabildiğince sade tasarlanmış arayüze sahip uygulamayla yaptığınız ilk 10 sorgulama ücretsiz ve bu kredinizin bittiğinde her gün 1 ücretsiz sorgulama hakkı veriliyor. Bu sayı oldukça yeterli ancak satun alım seçenekleriyle çok daha fazla sorgulama yapmanız da mümkün.

Bu uygulamayı telefonunuza ya da iOS işletim sistemli cihazınıza indirmek için ise burayı tıklayabilirsiniz.