App Store, korsan içeriklere izin vermese de bazı tatbik geliştiricileri bu kuralı çiğnemek için kendi yöntemlerini geliştiriyor. Bugün bu garip yöntemlerden bir tanesine daha keşfedildi. Oldukça günahsız görünen bir uygulamadaki bakımlı kod, Netflix içeriklerine bedava ulaşmayı sağlıyor.

NSO yetkilisinden Pegasus casus yazılımı hakkında flaş tanımlama

Dışarıdan masum görünen tatbik, nasıl ücretsiz Netflix dağıtıyor?

Başvuru Formu epey basit bir zar atma oyunu gibi görünüyor. Son derece kolay bir yapıya sahip uygulamada birkaç mönü ve diğer taraftan yardım alabilmek için arama çubuğu var. Amacı zar atmak olan bir uygulamadan ne nesil bir takviye almamız gerektiği sorusu yeniden güven kırıyor. Uygulamadaki arama çubuğuna “7777” yazıldığında ise işin aslı ortaya çıkıyor.

There’s an Easter egg (a code, actually) that kids are typing into the Doxcy app on AppStore to watch Netflix for free.

The code comes from TikTok.

You type it in and the app transforms from a simple dice game to this pic.twitter.com/UrNbXBQCCi

— Belinda Barnet (@manjusrii) July 26, 2021

Bu varsayım edilmesi çok da baskı olmayan bakımlı kod girildiğinde karşınıza korsan film ve dizi arşivi çıkmakta. Bu arşivden tüm Netflix içeriklerini ücretsiz olarak izleyebiliyorsunuz. Eğer dilekçe, zar atma oyunu maskesine bürünmeseydi Apple korsan içeriğe müsade vermeyecekti.

Bu şart ayrım edildikten sonradan uygulama App Store’dan silindi. Bu durumdan Apple’ın şüphesiz bir ders çıkarması gerekiyor. Zira Netflix’in yüzbinlerce abonesi üyelik için para ödüyorken içeriklerin bedava şekilde sunulması hukuki bir sorun. App Store’da veya Google Play Store’da hala dar kodla çaktırmadan ücretsiz içerik sunan uygulamalar olabilir.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/gizli-kodla-ucretsiz-netflix-veren-sinsi-uygulama-ortaya-cikti