Cadde hayvanlarına yardımcı olmak, bilhassa bu pandemi döneminde yasaklarla birlikte adi zamanlara kadar daha zorlaşmaya başladı. Çeşitli beslemeleri, kısırlaştırmaları kayıtlı resmi ve gönüllü kurumlar gerçekleştirse de ne yazık ki bütün sokak hayvanlarına, bilhassa İstanbul gibi kalabalık şehirlerde tutmak muhtemel olamayabiliyor. Neyse ki gönüllü millet yakın çevrelerinde bu konuda aksiyon alabiliyorlar. Ama gerçi hayatın her hemencecik her gördüğümüz canlıya takviye edebilmemiz tekrar tekrar olası olmuyor.
Sokak hayvanlarına en hızlı şekilde yardım ulaştırmak için geliştirildi
Helpimal, bu sıkıntıdan yola çıkmış bir girişim. Platform, sokak hayvanlarına en süratli şekilde yardım ulaştırma motivasyonuyla geliştirildi. Helpimal ile öbür kategorilerde takviye bildirimi oluşturarak çevredeki kişilere durumu hemen anlatmak olası. Bu bildirimler zarar görmüş ve kayıp hayvanlar, mama desteği, sahiplendirme gibi bildirimler.
Bunların yanı sıra Helpimal'da günlük görevlerle kullanıcılar eyleme geçiyor ve akşam düellolarıyla ödüller kazanıyor. Ödüllerin de cadde hayvanları için olduğunun altını çizelim. Örneğin; düelloya katılıp kazanan kişi 3 kilogram köpek maması kazanıyor ve Helpimal şampiyon kişinin cadde hayvanlarını bu mamayla beslerken video çekmesini ve hesaplarından paylaşmasını istiyor. Kazanan kişi herhangi bir aksiyonda bulunmazsa bir sonraki düellolardan birini kazansa bile ödül alma hakkını kaybediyor.

Belediyelerin üzerinden meslek yükünü almayı hedefliyor
Platform ayrıca gönüllülerin topluluk kurarak yakın çevresindeki hayvanseverlerle tanışmasını sağlayıp birbirleriyle olan iş birliğini artırıyor. Fiilen Helpimal sunduğu yazılımsal destek ile belediyeler üzerinden büyük bir meslek yükü alıyor, veteriner klinikleri içinse potansiyel müşterilerine ilk elden varmak imkanı sağlıyor. Ayrıca mama firmaları için de istatistiği, içten anonimleştirilmiş veriyi barındırıp bu firmalara anket yapma olanağı ve müşterileriyle randevulaşma imkanı sağlıyor.
Uygulamayı birkaç gün boyunca benim de test imkanım oldu. Ilk Önce en yakınınızdaki çağrıları bakmak için uygulamaya konum yetkisi vermeniz gerekiyor. daha sonra bir profil oluşturuyorsunuz ve sokakta yardıma ihtiyacı olan bir hayvan gördüğünüzde öteki gönüllülerden destek talep edebiliyorsunuz. Diğer kişiler de çevrede yardıma ihtiyacı olan hayvanları sizlerle paylaşabiliyor. Eğer bildirimlere izin verdiyseniz Helpimal push notification olarak bu destek çağrılarını diğer kullanıcılarla paylaşıyor. 
6 ayda 19 binden artı kullanıcıya ulaştı
İlker Kesici ve Ecesu Olgun tarafından Kasım 2020 de yayına alınan platform, veterinerlik öğrencisi, iş geliştirici, yazılım geliştirici, pazarlama, sosyal ağ yönetimi ve iletişim rollerinde 6 şahsiyet ekibiyle faaliyet gösteriyor.
Helpimal yayına alındığı çıktığı günden bu yandan, yani yaklaşık 6 ayda 19 bini aşkın kullanıcıya ulaştı. Hem toplamda 77 STK ile meslek birliği sağladı. Şubat 2021'de meydana çıkan versiyonla jurnal görevler yapılmaya başlandı ve bugüne dek 80 bin günlük tahsis tamamlandı. Bu jurnal görevler açık uçlu, şimdiden seçmeli biçiminde bilgilendirici görevler olabildiği gibi; eyleme geçirici bir ödev veya anket şeklinde olabiliyor. Helpimal ile bugüne değin 130'un üstünde sokak hayvanına, iyileşme, kayıp bulunması, mama desteği, yuvalandırma gibi konularda yardım edildi.
Helpimal Market ile bir pazar yeri oluşturup e-ticaret kanalını açacak
Henüz bir yatırım almayan Helpimal, baytar doktor kliniklerini sisteme dahil ederek potansiyel müşterileriyle buluşturmayı sağlayarak tip sayılarını artırmayı planlıyor ve onlardan bunun karşılığında bir abonelik ücreti almayı hedefliyor. Veterinerler gibi belediyeler için de abonelik ücreti olacak. Girişim, kısa bir vakit sonradan Helpimal Market ile bir pazar yeri oluşturup e-ticaret kanalını açacak. Bu sayede her satıştan kurul alma yöntemiyle bir gelir modeli oluşturulması da hedefleniyor.
Teşebbüs, Türkiye pazarında başarılı bir girişim olduktan sonraki bazı Avrupa ve Balkan ülkelerine açmak istiyor. 
Helpimal'ı iOS için App Store'dan, Android için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.
Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/29/gonullu-topluluklarla-sokak-hayvanlarina-en-hizli-yardimi-ulastirmayi-hedefleyen-uygulama-helpimal