Google’ın sunmuş olduğu reklamcılık hizmeti Google Ads, 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren yeni yasal bir sürece giriyor. Buna göre 1 Ekim tarihinden itibaren, hizmet yoluyla reklam veren müşteriler, faturalarında ekstra bir vergi ile karşılaşacak.

Google, AMP sayfaların fişini resmi olarak çekiyor!

Yeni mevzuat 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak

Yeni yönetmeliği müşterilerine ilettiği bir mail ile duyuran Google, konuyu “Kayda Değer Hukuki Dikkat” olarak değerlendiriyor. Bu kapsamda şirket, “Kıymetli Müşterimiz,1 Ekim 2021’den itibaren, Google Ads yoluyla satın alınan reklamlar ve rezervasyon yoluyla satın alınan YouTube yerleşimleri ile ilgili fatura veya ekstrelerinizde yeni bir ilave aidat göreceksiniz. Laf konusu ücretlendirme, aşağıdaki bölgelerde yayınlanan reklam ya da yerleşimler için geçerlidir.” biçiminde dikkat metni yayınladı.

Google’ın mailde belirtti ilave ücrete tabi olacak ülkelerin bütün listesi ise şu şekilde;

Avusturya’da yayınlanan reklamlar: Faturanıza ya da ekstrenize %5 Avusturya DHV Ücreti eklenecektir•Fransa’da yayınlanan reklamlar: Faturanıza veya ekstrenize %2 Hukuki İşletim Maliyeti eklenecektir•Hindistan’da yayınlanan reklamlar: Faturanıza veya ekstrenize %2 Yasal İşletim Maliyeti eklenecektir•İtalya’da yayınlanan reklamlar: Faturanıza ya da ekstrenize %2 Hukuki İşletim Maliyeti eklenecektir•İspanya’da yayınlanan reklamlar: Faturanıza ya da ekstrenize %2 Hukuki İşletim Maliyeti eklenecektir•Türkiye’de yayınlanan reklamlar: Faturanıza ya da ekstrenize %5 Yasal İşletim Maliyeti eklenecektir•Birleşmiş Krallık’ta yayınlanan reklamlar: Faturanıza veya ekstrenize %2 Birleşik Krallık DHV Ücreti eklenecektir

Aralarında Türkiye’nin de olduğu bölgelerde ilave aidat oranı asgari yüzde 2 iken azami yüzde 5 olarak uyarı çekiyor. Google göre yayınlanan devlete ait bildiriye göre Türkiye’de Google Ads kullanan müşteriler artık faturalarında fazladan yüzde 5’lik bir maliyet ile karşılaşacak.

Google sunulacak bu ilave ücretlerin, söz konusu bölgelerde dijital hizmet vergisi yasalarının getirdiği maliyetin bir kısmını yerine getirmek nedeniyle uygulandığını belirtiyor. Yasal İşletim Maliyeti adı aşağı alınacak bu yeni ilave aidat hakkında sizin düşünceleriniz neler?

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/google-ads-turkiye-ve-birkac-bolgede-kullanicilarina-ek-ucretler-yansitacak