Tüm cihazlarınızda arama yapmanıza karşılayan bir Google servisi olarak karşımıza meydana çıkan Google Voice'u geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. Zaman içinde unutulmaya yüz tutmuş bir platform haline gelen Google Voice, yeni özellikler kazandı.

Google tarafından paylaşılan bilgilere göre Google Voice platformu için cevapsız arama, arayan kimliği, ve SMS mesajı gibi özellikler eklenecek. Google Voice servisinin uzun zamandır güncellenmediğini ve yeni özellikler kazanmadığını da hatırlatalım.

Hatırlatmak gerekirse en son 2018 yılında tasarım anlamında büyük bir başkalaşım yaşamış Google Voice, 2020 yılının Ağustos ayında ise karanlık moda kavuşmuştu. Google Voice, yeni özellikler ile birlikte telefonunuzda bulunan bir cevapsız aramayı niçin kaçırmış olabileceğiniz ile ilgili bilgiler de sunacak.

Mesela cevapsız aramanın üstüne tıkladığınızda hangi cihazlarınızda rahatsız etme özelliğinin aktif olduğunu görebileceksiniz. Google, aramaların başarısız olmaması namına Wi-Fi ağının kuvvetsiz olduğu durumlarda mobil ağa geçişi kolaylaştıran yeni bir nitelik de sunuyor. 

Gelen SMS özelliği ile birlikte aldığınız bütün SMS'ler Google Voice'un web uygulaması üzerinden denetleme edilebilir hale de geldi

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/29/google-voice-yeni-cevapsiz-arama-ve-arayan-kimligi-ozellikleri-kazandi