Hollanda merkezli bir başlangıç-up olan Lightyear, kendi çapında kayda değer bir işe imza attı. Şirketin bir yıldan uzun süredir sürekli imal ortağı arayışı nihayet sonuçlandı. Elektrikli araba sektörüne son derece çevreci ve yeni bir görüntü getirecek olan Lightyear One üretimi için kritik adım atıldı.

Tesla otopilot sisteminde garip hata

Lightyear One üretimi için Valmet ile ortaklık kuruldu

Güneş enerjisiyle çalışacak elektrikli araba Lightyear One’ın imal ortağı Valmet oldu. Valmet Automotive, 1960’lardan beri sektörün içinde ve bugüne kadar Mercedes-Benz, ve hatta Porsche için otomobil üretti. Sektörün bu tecrübeli ismi, bir başlangıç-up’a şiddet verecek. Lightyear’ın güneş enerjisini kullanarak kendi kendini sıkıntı eden otomobil fikri sektörde bir öncü olabilir.

lightyear oneLightyear One ve mühendisler

Lightyear 2016 yılında Avustralya’daki World Solar Challenge‘a katılan bazı mühendis kadar kurulmuştu. Dünya çapında ilgi gören projeleri, çoğu 2021’de sağlanmış almak üzere 100 milyon dolardan artı fon topladı. Şirketin geçtiğimiz Nisan ayında lastik üreticisi Bridgestone ile ortaklık kurması da imal planlarının bir başka işaretiydi.

Valmet ile yapılan uzlaşma dahilinde üretilen ilk prototipleri 2022’nin başlarında göreceğiz. Lightyear One’ın en büyük iddiası, aracın üzerindeki güneş panellerinin son derece verimli olacağı. Söylediklerine göre aracın üzerindeki güneş panelleri bir saatte 12 km yol gidebilecek kadar enerji sağlayacak. Bu Nedenle elektrikli arabulucu daha az sorumluluk ederek göstermek mümkün olacak.

Lightyear One Lightyear One

Üretilecek birincil otomobil olan Lightyear One’ın fiyatı 165.000 dolar olarak açıklanmıştı. Aracın piyasaya sürüldüğünde bu fiyat bandındaki rakipleriyle ne şekilde rekabet edeceğini göreceğiz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/gunes-enerjisiyle-calisan-lightyear-one-icin-ilk-adim