Temelinde bir bulmaca oyunu olarak karşımıza meydana çıkan Wordle, başlangıçta geçtiğimiz sonbaharda kullanıma sunuldu. Kısa süre içinde önce yurt dıştan acilen ise ülkemizde popülerleşmeye başlayan Wordle, Josh Wardle göre geliştirildi. Sadece web sitesi üzerinden oynanabilen Wordle oyununun İngilizce olduğunu da ekleyelim.

Jurnal bir kelime bulmacası olan Wordle, varsayım ve bulmaca türlerini bir araya getirerek yeni bir oyun deneyimi sunuyor. Wordle oyunundaki esas maksat 5 harflik bir kelimeyi bulmak. Bu kelimeyi tahminde bulunmak için ise toplamda 6 test hakkınız bulunuyor.

Yaptığınız her tahminde sizlere ipuçları da veriliyor. Wordle'ın anahtar sözcük mekanizması harfleri yeşil ve sarı olarak renklendirerek çalışıyor. Eğer yapılan tahminlerde bir harf yeşil rengini aldıysa bu harfin ve yerinin doğru olduğunu anlıyoruz. 

Sarı rengini alırsa ise harfin doğru olduğunu fakat yerinin hatalı olduğu anlaşılıyor. Wordle'da başarılı olabilmek için bu ipuçlarını takip ederek 6 deneme hakkı içinde kelimeyi bulmanız gerekiyor. Wordle oyununun oldukça seri bir şekilde büyüdüğünü ve yeni oyuncular kazandığını da ekleyelim.

Geçtiğimiz Kasım ayında Wordle'ın 300 bin oyuncusu bulunuyordu. Geçtiğimiz günlerde açıklanan bilgilere tarafından Ocak ayında Wordle'ın oyuncu sayısı 2 milyona ulaştı. Dilerseniz Wordle oyununa buradan ulaşabilirsiniz.

Wordle'ın sadece web sitesi üzerinden oynanabildiğini yukarıda sizlere aktarmıştık. Şu an için Wordle'ın devlete ait bir mobil uygulaması bulunmuyor. Bu koşul pek çok sahte Wordle uygulamasının ortaya çıkmasına da neden oldu. Kısa vakit içinde onlarca sahte Wordle uygulaması hem Google Play hem de App Store içinde yer almaya başladı.

Sahte uygulamalar arasında ödenti talep eden uygulamaların yer aldığını da ekleyelim. Bugün edindiğimiz bilgilere göre bu durumu saptayan Apple, sahte Wordle uygulamalarını App Store'dan kaldırmaya başladı. Andırmak gerekirse aynı durumlar Flappy Bird ve 2048 gibi oyunların başına da gelmişti. Bir oyun fazla çabuk bir şekilde popülerleştiğinde klonları da benzer hızda karşımıza çıkıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/12/gunluk-bulmaca-oyunu-wordle-in-klonlari-app-store-dan-kaldiriliyor