Wang Chenglu geçtiğimiz günlerde, Haziran 2021’e kadar Huawei üretimi birçok telefonun HarmonyOS 2.0’a geçiş yapacağını açıklamıştı. İşletim sisteminin sadece akıllı telefonlarla sınırlı kalmayacağını dile getiren Chenglu; Huawei’nin IoT ekosistemindeki diğer cihazların da HarmonyOS’e konut sahipliği oluşturacağı bilgisini paylaştı.

Yeni işletim sisteminin tanıtım tarihine eksik bir vakit kala arayüzün Huawei Mate X2‘de nasıl göründüğünü belirten bir video ortaya çıktı.

Videoda bildirim çubuğu ve simgelerin nasıl gruplandırıldığı ve nasıl göründükleri konusunda Android ile öyle fazla benzerliğin yer alması sinyâl ilk detay oldu. Ayrıca cihazların içerisine Petal Search gibi Huawei’in kendi uygulamalarının küresel cihazlar için dahil edilmesi bekleniyor.

Sağ üstteki köşeden aşağıda çekildiğinde bizi teftiş merkezi karşılarken; sol üstteki köşeden aşağıda çekildiğinde ise gelen mesajlar ve bildirimler yer alıyor.

Huawei’nin Takvim ve Notlar uygulamaları da yeni işletim sistemiyle; o uygulamayı açmadan daha artı bilgi edinebilmek için yukarı içten kaydırmayla veya uzun basmayla; erişilebilmesine müsade verecek bir widget’a sahip olacak. Kısayol hareketlerinin tabletler ve katlanabilir cihazlar için mi kullanılacağı yoksa öteki cihazlar için bambaşka yollar mı izleneceği belirsizliğini koruyor.

Huawei Nova 8 Pro 4G tanıtıldı! İşte özellikleri

Huawei bugün Nova 8 Pro 4G adlı cihazını duyurdu. Şirketin yeni telefonu, geçen sene Aralık ayında tanıtılan Nova 8 Pro 5G ile büyük benzerlikler içeriyor.

HarmonyOS ile kutudan çıkan ilk telefon P50 olacak

Huawei, HarmonyOS 2.0’ı piyasaya sürdüğünden beri demin bu işletim sistemiyle kutudan çıkan bir telefon tanıtmadı. Çinli sosyal ağ platformu Weibo’da paylaşılan bir sızıntıya göre, şirketin HarmonyOS’i önyüklü olarak sunacağı ilk telefon P50 olacak.

Bir Takım kaynaklara kadar Huawei, P50 serisini Android ve HarmonyOS 2.0 seçenekleriyle piyasaya sürecek. Telefonu Çin pazarında yalnızca kendi işletim sistemiyle tanıtması beklenen Huawei’nin global pazarda Android’e de yer vereceği varsayım ediliyor. Işyeri, tercihi adamakıllı kullanıcıya bırakacak.

Huawei kullanım mağazası AppGallery

Huawei, yazılım desteğini de güçlendiriyor

ABD ambargosu sebebiyle Android’i ve Google servislerini kullanamayan Huawei, yalnızca işletim sistemini geliştirmekle yetinmedi. ‘Petal’ markası adı altında kendi mobil hizmetlerini de geliştirdi. Şirketin piyasaya sürdüğü servisler aralarında Petal Haritalar, Petal Search ve Petal Docs yer alıyor.

Mahsul yelpazesini yeni hizmetlerle genişleten işyeri Petal Mail ve Petal Translate edinmek üzere iki servis daha geliştiriyor. Deneme süreci aralıksız bu servisler, mobil uygulamalarla birlikte yakında hizmete açılacaklar.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/harmony-os-2-0-calisirken-goruntulendi
Yorumlar

Kategori Haberler