Hava taksisi girişimi Wisk Aero, uçan taksisini tanıttı. Elektrikli ve dört koltuklu hava taksisi olarak nitelendirilen hava aracının ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) onaylama yani lisans alabileceği konuşuluyor.12 dikey motorlu bir yapıya sahip olan vasıta, takriben 140 km/sa hıza ulaşabiliyor. Uçan taksi oto pilot göre yoklama ediliyor.

Wisk Aero, 2019 yılında Boeing ile Google'ın kurucu ortağı Larry Page kadar finanse edilen hava taksi şirketi Kitty Hawk arasındaki ortak teşebbüs olarak kuruldu. Önümüzdeki beş yıl içinde dünya çapında 20 ülkede faaliyet göstermeyi hedefliyor. Bu süre içinde yılda 14 milyon uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. Şirket, geçen Ocak ayında 450 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, aldığı yatırımı imal ve meslek gücünü desteklemek için kullanacağını açıklamıştı. 

Hava taksi pazarı tahminlere kadar 2035 yılına değin 150 milyar dolarlık bir sektör haline gelecek. Elektrikli otomobillerin başlattığı çevreci seyahat alternatifleri için birincil adımlarından biri 2017'de elektrikli hava taksi girişimi Lilium tarafından atıldı. 2017'nin Nisan ayında şirketin 'elektrikli hava taksi' birincil insansız testini başarıyla tamamladı.

2020'nin Şubat ayında da Almanya merkezli otonom uçan taksi girişimi Volocopter, B Schenker, Mitsui Sumitomo Insurance Group, TransLink Capital, Lukasz Gadowski ve Btov'un yer aldığı C Serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 2011 yılında kurulan Volocopter, kentsel ortamlar için yeni alıcı elektrikli ticari ulaşım arabulucu üretecek girişimlerden biri. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/04/hava-taksisi-girisimi-wisk-aero-otonom-ucan-taksisini-tanitti