Yeni bir işe başlatmak istediğimizde yapmamız gereken şeylerin en başında uygulama yapacağımız işi bulmak gelse de aslında bu noktada en fazla siklet şampiyon atak, kendimizle ilgili dürüst, öne meydana çıkan ve güzel bilgileri aleyhinde tarafa en etkili şekilde iletmek oluyor. TDK'ya göre "öz geçmiş", son dönemdeki genel kullanımıyla "CV" olarak adlandırdığımız bu belgeyi meydana getirmek da daima o kadar kolay olmayabiliyor. Zira hangi bilgileri nerelere kâğıda dökmek gerektiği, hatta iyice hangi bilgileri aktarmak gerektiği kimi vakit kafa karıştırıcı ayla gelebiliyor. HipCV adlı vasıta bu karmaşayı ortadan kaldırmayı hedefliyor.

HipCV, kendi web sitesinde hizmet veriyor ve platformu uygulamak için herhangi bir üyelik oluşturmanız gerekmiyor. Ana sayfada bulunan "create my resume now" butonuna tıkladığınızda platform sizi başka bir sayfaya yönlendiriyor. Burada ilk önce bütün adınız ve e-posta adresiniz size soruluyor ve akabinde kişiye, yani adınıza özel sayfa oluşturulmaya hazırlanmış oluyor.

Doldurduğunuz her veri anbean öz geçmişinize işleniyor

Oluşan belgede şu lahza ne meslek yaptığınız, telefon numaranız, açık adresiniz gibi bilgilerin yanı sıra mümkünse detaylı açıklamalarla ve tarihlerle meslek deneyimleriniz, mezun olduğunuz mektep veya okullar, yetenekleriniz gibi bilgiler de form biçiminde karşınıza çıkıyor. Sizin doldurduğunuz her bilgi anbean öz geçmişinize işleniyor ve işlenen bilgileri sağ tarafta görmeniz mümkün oluyor. Bütün bilgileriniz tamamlandıktan daha sonra sol kısımda, en üstte bulunan "select template" kısmından zevkinize yerinde temaları seçebiliyor, renkleri isteğinize tarafından belirleyebiliyorsunuz. Sizin seçtiğiniz her renk ya da tema hemen olan olarak belgeye işleniyor.

Platformu ücretsiz bir şekilde göstermek olası ve bence ücretsiz hali de fazlasıyla yeterli olabiliyor. Oysa ücretlendirmeye baktığımızda profesyonel kullanımda 3 ay için 9.99 dolar talep ediliyor. Eğer Pro üyeliği seçim ederseniz belgeleri PDF olarak da indirebiliyorsunuz ve sınırsız öz geçmiş oluşturma hakkınız bulunuyor. Hem öz geçmişinize yapılan ziyaretleri izlemek için analizler de sunuluyor. 

HipCV'ye buradan göz atabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/19/hizli-ve-kolay-oz-gecmis-olusturma-araci-hipcv