Hewlett Packard Enterprise (HPE), açık kaynak teknolojisine dayalı yazılım sunan bir girişim olan Pachyderm'i satın aldığını açıkladı. Şirket, bu satın alma ile bitmiş üretilebilir suni zeka ile ölçekte suni zeka yeteneklerini genişletmek istediğini belirtti. Ama, anlaşmanın şartlarına ve satın alma fiyatına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

Pachyderm'in yazılımı, şimdilik mevcut ve yeni müşterilerin kullanımına açık olmaya devam edecek. HPE, işlemin herhangi bir düzenleyici onaya emrindeki olmadığının ve olasılıkla bu ay içinde kapanacağının altını çizdi. 

San Francisco merkezli Pachyderm, 2014 yılında kuruldu ve bugüne değin 28 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, alet öğrenimi işlemleri meslek akışlarını etkinleştirmek için kullanılan veri hatları için açık kaynak tabanlı bir teknoloji geliştiriyor. Pachyderm ile kullanıcılar, yapay akıl için optimize edilecek şekilde kaynak verilerin nasıl manipüle edilmesi ve yapılandırılması gerektiğine ilişkin veri dönüşümünü de tanımlayabiliyor. Pachyderm, kurumsal ölçekte cihaz öğrenimi ve suni akıl projelerinin oluşturulması ve yönetilmesi için araçlar sunuyor.

Pachyderm teknolojisi, işletmelerin yapay zeka uygulamaları oluşturmasına muavin olan bir başvuru paketi olan HPE Machine Learning Development sistemine entegre edilecek şekilde ayarlandı. HPE, kullanıcıların çabuk geliştirme, yineleme ve yüksek ölçeklendirme yapmalarını karşılayan cihaz öğrenimi yazılımı HPE Machine Learning Development'ı 2021'de Determined AI'ın satın alınmasıyla hayata geçirmişti.

Pachyderm'in yazılımının, HPE'nin mevcut veri işlem ve yapay zeka yazılım çözümleriyle entegre edilebileceğini hatırlatalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/13/hpe-acik-kaynak-teknolojisine-dayali-yazilim-sunan-pachyderm-i-satin-aldi