Hyper-casual türünde mobil oyunlar geliştirme hedefi ile kurulan Garawell Games, Bridge Race oyunu ile önemli bir galibiyet yakaladı. Geçtiğimiz Ocak ayında Nebih Başaran kadar kurulan mobil oyun firması Garawell Games, şu lahza için 7 kişilik bir takım göre yönetiliyor.

Edindiğimiz bilgilere kadar ilk yatırımını Galata Business Angels üyesi Umur Özal ve Haluk San'dan bölge Garawell Games, yılda 50-60 adet mobil oyun prototipi üretmeyi hedefliyor. Garawell Games'in alınan çekirdek yatırım ile birlikte kurulduğunu da ekleyelim.

İlk oyunu olan Bridge Race'i geçtiğimiz Mart ayında yayınlayan Garawell Games, Bridge Race oyunu ile birlikte dünya genelinde 70 milyondan pozitif indirme aldı. Garawell Games tarafından aktarılan bilgilere göre Bridge Race oyununun 120 ülkede mobil platformlarda zirveye oturduğunu da belirtelim.

Bridge Race oyunun global oyun yapımcısı Supersonic Studios ortaklığıyla ile yayınlandığını da ekleyelim. Ayrıca iOS keza Android platformlarında bedava olarak bulunan Bridge Race oyunu yaklaşık 1,5 ay içinde geliştirildi. Garawell Games'in her hafta yeni bir güncelleme ile oyunculara bambaşka oyun deneyimleri katmayı hedeflediğini de ekleyelim. Dilerseniz Bridge Race oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Ülkemizde ve dünyada mobil penetrasyon çok çabuk büyürken, oyun oynama alışkanlığı da bütün yaş gruplarında hızlı bir şekilde arttığını bildiren Garawell Games kurucusu ve CEO'su Nebih Başaran, Garawell Games olarak 7 karakter bir ekiple başladıkları yolculukta manâlı yatırımlar aldıklarını ve artık oyunlarının dünyanın dört bir yanına ulaşarak zirveye yerleştiğini dile getirdi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/31/hyper-casual-oyunlara-odaklanan-mobil-oyun-studyosu-garawell-games