Yaratıcı sektörlerde çalışan profesyonelleri bir araya getiren ve mikro yatırım fonu sunan bir platform olarak etkinlik gösteren Komünite'den daha önce sizlere ayrıntılı olarak bahsetmiştik. Geçtiğimiz kasım ayında 140 bin dolar yatırım bölge ve son olarak tmlab˚ tasarım topluluğunu satın almasıyla uyarı çeken şirket, şimdi de ABD merkezli teşebbüs pazar yeri MicroAcquire ile iş birliği yaptı. Bu iş birliği ile Komünite, MicroAcquire'ın Türkiye partneri oldu.

MicroAcquire, Komünite ile yaptıkları iş birliği ile birleşme ve satın alma konularında Türk girişimcilere yeni seçenekler sunmayı hedefliyor. MicroAcquire'ın toplamda 100 bin herif üyesi bulunuyor ve Komünite'nin bu network aracılığı ile Türk girişimlerinin, alıcılara en çabuk ve en yüksek fiyattan satılmasını kolaylaştıracağı iddia ediliyor.

Mikro girişimlere us aşamasında yatırım yaparak, girişimcilere satılabilirlik konusunda danışmanlık veren, ürünlerini tamamlayana kadar üretim sürecinin her noktasında girişimcileri destekleyen bir yatırım fonu olarak etkinlik bildiren Komünite, mikro-saas projelerinden e-kitaplara, tasarım kitlerinden, web şablonlarına geniş bir yelpazede yatırımlar yapıyor.

Komünite tarafından sunulan diğer bir hizmet de Katma Değerinde Fonu. Katma Değerinde Fonu tıpatıp girişim fonlarında olduğu gibi, bu alanda çalışan kişilere ve ürünlerine yatırım yapıyor ve bu sayede girişimci, zamanının karşılığını demin imal sürecindeyken almış oluyor. Platform içindeki girişimci ürününü teslim ettiğinde ise, ürünün bütün pazarlama ve satış faaliyetlilerindeki mesuliyet Komünite ekibine geçiyor ve ürün satışı yapıldıkça girişimci gelir etmeye başlıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/12/mikro-yatirim-fonu-komunite-girisim-pazar-yeri-microacquire-ile-is-birligi-yapti