Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), paya ve borçlanmaya dayalı kitle fonlamasına ilişkin yöntem ve esasları planlamak nedeniyle hazırladığı Kitle Fonlaması Tebliğinin yürürlüğe girdiğini yazmıştık. Bununla Paya Dayalı Kitle Fonlaması Tebliği'nin yürürlükten kaldırıldığı kaydedildiğini söylemiştik.

Bugün edindiğimiz bilgilere tarafından bu alanda faaliyet belirten ve Gaye Holding bünyesinde yer alan İnfo Yatırım, yatırıma gereksinim duyan teşebbüs ve projeleri 'Startup Burada' dijital platformu yoluyla yatırımcılarla buluşturacak. Hemen Şimdi web sitesi açılmayan servise ait teferruat ise şu şekilde: Şirket, banka dışı aracı kurum olarak Sermaye Piyasası Kurulu'ndan Kitle Fonlaması için lisans bölge bir şirket olma özelliğini taşıyor. İnfo Yatırım'ın amacı Paya Dayalı Kitle Fonlama ile Türkiye'nin geleceğini reformcu girişimlerle dönüştürmek.

Aldıkları yeni lisansla yenilikçi girişimler ve vizyoner yatırımcıları buluşturarak Türkiye'nin geleceğini dönüştürmek istediklerini söyleyen İnfo Yatırım CEO'su Ender Şahin, "Küreselleşen dünyada; İnfo Yatırım olarak kaynak olabileceğimiz her başlangıcın içinde olmaktan gurur duyuyoruz. Startup Burada Paya Dayalı Kitle Fonlama Platformu ile eşsiz projeleri olan girişimcilerin yeni us ve girişimlerinin hayata geçmesi için bu projelere takviye verebilecek yatırımcıları bir araya getireceğiz. Startup Burada ile girişimciler girişimlerine yardım bulurken, yatırımcılar ise geleceğin büyük şirketlerinin ortağı olabilecek. Bundan Başka birikimlerini değerlendirirken Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Takasbank ile işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebilecekler" diye konuşuyor. 

Bugün dünyada kitle fonlaması yapan 2 binden fazla platform bulunduğuna ve sayılarının şipşak arttığına uyarı çeken Şahin sözlerini şöyle bitiriyor: "Türkiye'de ise finansman için bankaların dışında fazla fazla alternatif bulunmuyordu. Aldığımız bu lisansla yenilikçi girişimleri daha geniş bir tabana yayarken, yatırımcılarımıza "kitlesel fonlama" gibi alternatif yatırım seçeneği sunuyoruz."

Geçen sene dünya çapında takriben 6,5 milyon kitle fonlaması kampanyası düzenlendi. 2023 yılına kadar kampanya sayısının 12 milyonu aşması bekleniyor. Kitlesel fonlama pazarının 2030 yılına dek 300 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/26/info-yatirim-in-yeni-finansman-platformu-startup-burada