Terlemek, bilhassa yaz aylarında son derece doğal bir tepkime. Vücudumuzun bu reaksiyonu gerçekleştirirken bizi biraz rahatsız ettiği de bir gerçek. Çoğumuzun pek hoşuna gitmeyen bu boşaltma yöntemi artık başka bir amaca daha hizmet edebilecek. Geliştirilen bir vasıta, terinizin boşuna gitmeyip elektriğe çevrilmesini sağlıyor.

Parmaktaki teri biyoenerjiye çeviren en bereketli aygıt

Bilim dünyasının yeni keşfi, vücudunuzdan dışarı atılan terin boşuna gitmemesini sağlıyor. Parmaklara yerleştirilen ufak metaller eksik da olsa elektrik üretebiliyor. Bugüne dek vücutüstü ısıdan enerji üretmeyi hedefleyen böylece çok proje gerçekleşti. Haberimize konu olan yeni egzersiz ise bunlar arasından en verimlisi. Geliştirilen cihaz 10 saatlik bir uykuda santimetre kare başına 30mJ güç üretebiliyor.

Bu layık küçük gibi görünse de aslında şu an başarılan en büyük meslek, verimli bir şekilde bu sıvının işlenebilmesidir. Parmak uçlarımızdaki terden az bir güç üretilebilse bile bu cihazlar daha da geliştiğinde insanlığı bir adım öteye taşıyacak amaçlara hizmet edebilir.

Sahiden proje, jurnal hayatta yaptığımız işler için harcadığımız enerjinin bir kısmının harici kaynaklara aktarılmasını hedefliyor. Projenin şu an uyurken parmak uçlarından enerji toplaması, projenin araştırmacılarına tarafından “hiçbir şey yapmamanın gücü“. Benzer teknoloji ayrı şekilde kullanılırsa yazı yazmak, alıştırma gerçekleştirmek, koşmak ve hedeflemek gibi bizi terleten aktivitelerden de zorlama toplayabilir. Bundan Başka bu şekilde kullanıldıklarında bir mücadele sarf ettiğimiz için terden üretilen enerji de daha pozitif olur.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/insan-terini-elektrige-ceviren-cihaz-gelistirildi