Türkiye'nin ilk yazılım unicornu Insider, bugün Conversational Messaging (Diyalog Bazlı Mesajlaşma) girişimi MindBehind'ı satın aldığını duyurdu. Insider, MindBehind ekibinin geliştirdiği yenilikçi WhatsApp Business ürünlerini bünyesine katarak, Türkiye'de “mahsul odaklı” satın alma gerçekleştiren ilk yazılım şirketi oldu.

Geniş mahsul gamı ve yapay akıl tabanlı teknolojileri sayesinde müşterilerin tercih ettikleri bir sonraki dijital kanalı tahminleyerek pazarlama uzmanlarının en yüksek geri dönüşlü tip deneyimleri tasarlamasını karşılayan Insider, bünyesine kattığı Mindbehind CEO'su Oğuzhan Başeğmez ve Chief Growth Officer, Anıl Kiper liderliğindeki 70 karakter MindBehind ekibi ile WhatsApp Business öncelikle almak üzere, Conversational Commerce & Messaging (Diyalog Bazlı Mesajlaşma) alanındaki çalışmalarına ivme kazandırmayı hedefliyor.

Eticaret sektörü için köklü değişiklik niteliği içeren WhatsApp Business ürünleri

Bu stratejik satın alım ile birlikte Insider devlete ait WhatsApp İşletme Çözüm Sağlayıcısı (BSP – Business Service Provider) yeteneği kazanarak, Meta mahsul ekipleri ile birlikte markaların müşterileri ile olan diyaloğunu kuvvetlendirecek ve e-ticaret satışlarına ivme kazandıracak WhatsApp Business ürünleri geliştirmeye hazırlanıyor. Meta CEO'su Mark Zuckerberg'ün tweet'inde bahsettiği gibi WhatsApp Business yakın gelecekte markalar ve müşterilerinin irtibat alışkanlığı olarak hayatımıza girecek. Bu alanda dünyadaki ilk oyunculardan biri olan Insider, Meta ile devir niteliği taşıyan WhatsApp ürünlerini piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Markalara web, app ve WhatsApp öncelikle almak üzere o kadar fazla dijital kanal üzerinden müşterileri ile etkili diyalog kurma imkanı karşılayan MindBehind teknolojisi, Insider'ın çapraz kanallı tip deneyimi platformu ile entegre çalışacak.

Son üç seneden beri müşterilerine kişiselleştirilmiş WhatsApp mesajları gönderebilen Insider kullanıcıları artık WhatsApp üzerinden müşterileri ile kişiselleştirilmiş diyaloglar kurarak satışlarını daha da artırabilecek. Son kullanıcılar, ilgilendikleri ürünleri WhatsApp üzerinden görüntüleyebilecek, sepete ekleme ve ödeme aksiyonlarını uygulamayı terk etmeden aynı ekranda tamamlayabilecek.

Kullanıcı WhatsApp üzerinden sevdiği bir markaya mesaj atar. (veya marka kullanıcıyla sohbeti başlatabilir. Ama bunun için kullanıcının önceden irtibat izni vermesi gerekir.) Kullanıcı ilgilendiği kategorideki mahsul seçeneklerini diyalog bazlı mesajlaşma deneyimiyle WhatsApp üzerinden görüntüler. Kullanıcı seçmiş olduğu ürünü bir mobil alışveriş uygulamasındaki gibi sepetine ekler. Adres bilgileri alındıktan daha sonra kullanıcı ödeme adımına yönlendirilir. Kullanıcı ödemeyi tamamladığında, WhatsApp üzerinden siparişin tamamlandığına dair mesaj alır.

Insider Kurucu Ortağı ve Chief Product Officer'ı Muharrem Derinkök, “MindBehind'ın geliştirdiği Conversational Messaging yetenekleri, Insider mahsul setinin vazgeçilmez bir parçası olarak, müşterilerimizin kendi müşterileri ile kişiselleştirilmiş, anlamlı ve hedefli bir irtibat kurmasına katkı sağlayacak. Insider'ın günümüz dijital pazarlama ekiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan (varsayılan) çözüm pozisyonunu güçlendiren bu satın alımın, gelecekte ürünlerimiz arasında yaratacağı sinerji ve bir Türk teknolojisini daha globale taşıyacak olmak bizi fazla heyecanlandırıyor.” dedi.

MindBehind'ın Kurucu Ortağı ve CEO'su Oğuzhan Başeğmez: “MindBehind serüvenini Insider ile birlikte globale taşıdığımız için heyecanlıyız. MindBehind'ın Conversational Messaging ürünleri Insider'ın çapraz kanallı herif deneyimi platformu ile daha da kıymetli ülkü gelcek. Bu satın alma Türk teşebbüs ekosistemi için de epeyce kayda değer olduğunu düşünüyoruz. İki Türk girişimin birleşiminden doğan galibiyet hikayesinin, ekosistemdeki büyük oyuncuları buna aynı yeni satın almalar için cesaretlendireceğine inanıyoruz.” dedi.

Modanisa'ın, WhatsApp Business ürünlerini kullanarak sağladığı herif desteği ve e-ticaret deneyimlerinin yer aldığı Meta başarı hikayesine buradan ulaşabilirsiniz. Modanisa İş Geliştirme Yöneticisi Şevval İlter: “Müşterilerimizin yoğun millet olduğunu biliyoruz. WhatsApp üzerinden alışveriş imkanı sunmaya başladığımızda müşterilerimizin %10'unun arama yapmaktan satın almaya yöneldiğini gözlemledik.”

Insider Kurucu Müşterek ve CEO'su Hande Çilingir: “Insider'ı birincil kurduğumuz yıllardan bu yandan Türkiye'de yazılım sektörünü geliştirmenin önemine ve bunun ekonomimize olan katkısına inandık. böylece, o kadar fazla ülkede stratejik şirket alımlarını değerlendirirken 10 sene önce bir Türk teknolojisi olan Insider'a güvenen partnerlerimiz gibi biz de bir Türk girişimi ile yolumuza devam etme kararı aldık. 2023 yılında, alıcı deneyimlerine yön veren yenilikçi teknolojiler geliştirmeye ve ülkemizden daha artı yazılım şirketi çıkması için çalışmalarımıza sürat kesmeden devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Forrester, Gartner, G2 ve IDC gibi dünya'nın dünyanın köklü bağımsız danışmanlık ve araştırma şirketlerinin değerlendirmelerinde son 2 yılda zirvede bulunan Insider, global açılımlarına şipşak devam ederken, önümüzdeki iki sene içerisinde 500'ü aşkın işe alım yapmayı hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/10/insider-diyalog-bazli-mesajlasma-platformu-mindbehindi-satin-aldi