Popüler trendlerle bağlantıda kalmak, görünürlüğü ve konumu artırmanın yollarından biri. Takipçi kitlelerinizin ilgisini artırmak için içeriğinizi daha manalı ışık halkası getirdiğinizden muhakkak olmalısınız. Instagram, her gün yeni özelliklerle kullanıcılarını uygulamaya sürüklemek için uğraş gösteriyor. Bu anlamda Instagram'ın sizlere sunduğu yeni özellikleri çoktan peşine düşüp takip etmekte ve sosyal ağ stratejinize entegre etmekte menfaat var. Gelin, 2023'te Instagram'da deneyebileceğiniz etkileşimini artmak için yeni özellik ve akımlara birlikte bakalım. 

Oturmuş, kullanıma hazır şablonlar

Reels'ler Instagram etkileşimi üzerinde büyük bir tesir yaratıyor. Son güncelleme ile Instagram, kullanıcıların bir takım kullanıma hazırlanmış Reels şablonlarını kullanmasını olası kılıyor. Bu Nedenle, Instagram kullanıcılarına bir dizi yeni içerik fikri verirken, katılımını ve erişimini artırıyor. Zira millet kullandığınız şablonu kullanarak içeriği bitmiş oluşturabiliyor. Keza, bu yeni güncelleme video düzenleme süresinden tasarruf sağlıyor ve hem size çabuk bir şekilde ekstra içerik fikirleri veriyor.

Bloopers / Sahne arkası videoları

Instagram Reels içerik kataloğunda oldukça popüler olan ve fazlasıyla izlenen içerik çeşitlerinden biri de sahne arkası videoları. Bu video çeşitlerinde esas akım, videolarının nasıl oluşturulduğuna dair hem eğitici bilgilendirmeler keza de gülünç hatıralar paylaşılıyor. Bu akımları da kullanmayı tercih edebilirsiniz.

90 saniyelik Reels'ler

Instagram, Reels'ler için vakit sınırını 60 saniyeden 90 saniyeye çıkardı. Size video pazarlaması yazımızda tüm teknik detayları aktarmıştık. 

Kısa, öz ve konuya odaklı videolar kullanıcıların favorisi olmaya devam ediyor, ama bundan böyle 90 saniyelik tam uzunlukta videolar yapma seçeneğiniz de var. Bu, marifetli olmak için daha artı alana ve zamana sahip olduğunuz anlamına kazanç. Ancak bu bununla birlikte kitlenizin ilgisini canlı yetişmek için 30 saniyeniz var, bu nedenle gerekmedikçe 90 saniyenin tamamını kullanmayın.

Bu yeni güncelleme, kullanıcıların içerikleriyle daha fazlasını yapmasına ihtimal tanıyarak, izleyicilere nadiren vlog'lar, eğitici ve daha detaylı bir içerik videoları çekmeyi de muhtemel kılıyor.

Reels'de etkileşim çıkartmaları

Etkileşim çıkartmaları, Instagram'da epeyce uzun bir süredir var ve bunları Hikayelerinizde zaten görebiliyorsunuz. Yeni güncelleme ile bu çıkartmaları Reels'lerde de kullanabilirsiniz. Instagram çıkartmalarının arkasındaki bütün akıl, takipçilerinizden ya da izleyicilerinizden daha artı etkileşim almak. Reels'teki etkileşimli çıkartmalar, Instagram Stories'deki gibi işlev görüyor. Bu, kullanıcıların diğerlerinin yanı sıra anketleri ve emoji skalalarını Reels'lerine dahil edebilecekleri anlamına geliyor.

Temas etiketini kişiselleştirme 

Hatırlarsanız 2021'de Instagram, "Yukarı Kaydır" özelliğini kaldırarak 10 bin takipçi eşiği olmayan bir Bağlantı Etiketi getirmişti. Bundan Böyle herkes (hatta kişisel hesaplar) oluşturdukları Öykü'ye bir temas ekleyebiliyor. Böylece kullanıcılar Instagram'ın en dinç Öykü özelliğinden faydalanabiliyorlar. Takipçilerinizi şuraya rehberlik etmek için bu özelliği kullanabilirsiniz:

En son blog gönderiniz Affiliate marketing linkleri Ürün ve hizmet satış sayfalarınız Bildiri kayıt formunuz Tanıtım videolarınız

Bu gelişmenin artısı olarak, bağlantı etiketlerini link.tr.tr… gibi kompleks ve açıklamasız bir şekilde paylaşmak zorundalığınız da yok. Bundan Böyle bu linkleri istediğiniz başlıkla yayınlayabilirsiniz. Bu hem takipçilerinize linkin içeriği konusunda bir akıl verecek keza de sizin amaç kitlenizi daha dar seçmenize yardım edecektir. Ayrıca temas çıkartmalarına çekici eylem çağrısı (Call-to-action) eklemek de dönüşümün artırılmasında önemli rol oynayacaktır. 

Trend olan sesler

2023'te Instagram'da büyümenin en iyi yolu Reels'ler. Dilekçe, lansmanından bu yana platformdaki diğer türlere kadar bu içerik biçimine öncelik vererek içerik oluşturuculara yeni kitlelerle bağlantı kurma ve ücretli reklamlar olmadan çoğalma fırsatı verdi. İçeriğinize viral olma şansını belirlemek istiyorsanız, trend olan sesleri kullanmanız gerekiyor. Bunu sizin için kolaylaştırmak adına Instagram ayrıca Reels hem de Hikayeler kısmında iri bir ses kütüphanesi sunuyor. bununla birlikte başkalarının videolarında gördüğünüz sesleri de kaydedip sonra kullanabiliyorsunuz. 

Basit ve bilgilendirici Reels'ler oluşturmak

Reels'lerin en büyük amacı, kısa bir sürede aleyhinde tarafa olabildiğince fazla kazanım temin etmek. Bu kazanım, izleyenleri kısa bir sürede güldürmek, duygu değişimi yaşatmak, kendi hayatınızdan ve işinizden söz etmek olabilir.  

Ve kısa sürede gösterilen değişimler. Bir Takım başkalaşım videolarını sürüklemek epeyce zaman alıyor. İçerik üreticileri çoğu Reels'i editleyebilmek ve konsepte uydurabilmek için ara sıra aylarca bazen de senelerce video birikimi yapıyor. Bir sene baştan başa her ay aynı sesi kullanarak aynı dansı yaparak sene sonunda bunları bir kolaj haline getirmek bir misal. Bu uzun süreli olsa da bir evi boyamak, bir yemeği yerine getirmek, makyaj videoları gibi kısa süreli dönüşüm videoları da kullanabilirsiniz.

Unutmamamız gereken tek bir kaide var: içeriğinize ne değin emek harcarsanız, çok büyük ihtimalle alacağınız tepki ve etkileşim de o kadar fazla olacaktır.

Instagram gönderilerinizi sabitlemek

Güncellenen en yeni özelliklerden biri de kullanıcıların gönderileri sabitleme özelliği. Instagram kullanıcıları olarak, Instagram hesaplarında bir fotoğrafa veya makaraya dokunarak hangi görselleri ya da Makaraları sabitlemek istediğinizi seçebilir ve Instagram sayfanızda en fazla 3 gönderiyi sabitleyebilirsiniz. Gönderinin sağ üstündeki üç noktaya basıp "Profilinize sabitleyin"i seçmelisiniz.

Sabitlemek istediğiniz gönderiyi seçtikten daha sonra, sabitlenmiş gönderilerin daha yüksek etkileşim alma eğiliminde olduğunu bilmelisiniz, çünkü bu gönderiler Instagram profillerindeki en görünür içerikler. Bu gönderileri daha çekici ülkü getirmek için VSCO, Inshot, Capcut, Darkroom, Focos, Airbrush gibi çoğu popüler başvuru formu ile denemelerinizi yapabilirsiniz. 

İçerik üretiminde yapay zeka destekli Avatar ve Generative Art uygulamaları uygulamak 

Instagram artık birçok kullanım ile uyumlu çalışabiliyor. Bunlardan bazıları da fotoğraflarınızı rahatlıkla popüler Instagram kültürüne uydurabilecek düzenleme ve efekt uygulamaları. Yakın zamanda Lensa AI'ın Magic Avatars özelliğinin, Instagram içerikleri üzerindeki etkisini sizlerle paylaştık. aynı zamanda, Midjourney ve Stable Diffusion tabanlı araçların ürettiği görseller de Instagram'da yoğun ilgi görebilen içerikler aralarında yer alıyor. İçerik planınıza üretimsel sanat taşıyan görseller eklemek, etkileşiminizi artırmanızı sağlayabilir. Zira suni akıl destekli araçları kullanarak daha sofistike ve çeşitli gönderiler hazırlayabilirsiniz. her zaman mükemmel sonuçlar vermese de; uygulamalara azıcık yoğunlaşarak  fotoğraflarınıza ve sayfalarınıza öbür bir hava katabilirsiniz. 

Ailenizi de Reels akımına dahil etmek

Instagram takipçi kitleleri genelde arkadaşça ve kalabalık insan gruplarının da dahil olduğu içerikler görmeyi seviyor. Bu stil içerikler daha çok görüntülenme alırken tek karakter videoların bundan böyle daha az paylaşılmaya başlandığını da görüyoruz. Çoğu içerik üreticisi, ailesi ve akrabaları yani yakın çevrelerini de tanıtıyor. Kitlelerin buna ilgi göstermesinin birçok sebebi olabilir; empati kurmak, gülmek, kendilerini içerik üreticilerine daha yakın hissetmek…

Siz de babaannenizi, babanızı, kardeşinizi ve yakın çevrenizi Reels içeriklerinize dahil ederek daha yüksek izlenim alabilirsiniz. Bu seçenek şayet herkes için geçerli olmayabilir, her ailenin izlenme garantisi de yok tabii ki. Ama açık yüreklilik üstüne kurulu içerikler ön plana çıkıyor. 

DM (Mesaj Kutusu) yanıt süresi

Instagram artık işletmelerin kullanıcılara DM'den ortalama ne kadar sürede yanıt verdiğinizi otomatik olarak hesaplayarak gösteriyor. Yani yanıt sürenizin ne dek hızlı veya ne kadar yavaş olduğunu bundan böyle takipçileriniz görebiliyor. Bu yeni güncelleme, Instagram takipçilerinizle ya da size DM gönderen gaye kitlenizle daha aktif bir şekilde etkileşimde bulunmanız için sizi özendirme edebilir. Bilhassa butik işletme hesapları için, daha hızlı ve faal cevap saptamak, müşterilerin ve potansiyel alıcıların erişimini arttırabilir.

Eski anıları Reels haline getirmek

Instagram bundan böyle Reels ve videolar üzerinden popüler içeriklerle ilerliyor. Yani videolar çekmek, düzenlemek, meydana getirmek birinci önceliğiniz olmalı. Bunu kolaylaştırmak için de yeni bir güncelleme geldi. Artık eski anılarınızı ve çektiğiniz fotoğrafları Instagram'ın hazırladığı sesler ve efektlerle şipşak Reels haline getirip paylaşabiliyorsunuz. Natürel ki özenle ve profesyonellikle hazırlanmış videolu içerikler daha etkili olacaktır. yine de buna alışana dek, anı Reels'lerini deneyebilirsiniz.

Aklınızda bulundurmanız gereken diğer bir şey de, güncelliğin Instagram algoritmaları için iyi olduğu. Yani güncellemeleri ne kadar peşine düşüp takip edip uygularsanız öyle algoritma kadar öne çıkarılacaksınız. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/12/instagram-etkilesimini-artirmak-icin-deneyebileceginiz-akim-ve-ozellikler