Bilhassa içerik tüketimini iPad üzerinden gerçekleştiren kişiler için Instagram'ın iPad uygulamasının olmaması büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor. Şirketin pandemi her tarafında web tarafına eklediği özellikleri düşündüğümüzde; iPad kullanıcılarının aralıksız bir beklenti içinde olduğunu söyleyebiliriz.

Fakat Adam Mosseri'nin yaptığı açıklamaya göre; Instagram'ın yakın zamanda bir iPad uygulaması ile karşımıza çıkması o kadar muhtemel değil. Adam Mosseri, bu hafta sonu gerçekleşen bir soru cevap seansında "Instagram iPad uygulaması nerede kaldı?" sorusuna şu cümlelerle cevap verdi: 

 Uçuşta olduğum için iPad'de biraz zaman geçirdim, fakat hala Instagram için iPad uygulaması olmayacak. Bunu yapmak güzel olurdu, ancak yapılacak fazla şey var ve bunu yapabilecek yalnızca açıklanmış sayıda insan var, bu yüzden iPad uygulaması elemeleri geçemedi."

Kısacası Instagram, kaynaklarını iPad uygulamasına ayırmayı önceliklendirmiyor. Sosyal ağların kesintisiz daha geniş kitlelere ulaşmaya çalıştığını düşünürsek; iPad yerine web tarayıcı için ürünler geliştirmenin niçin daha kayda değer olduğunu anlayabiliriz.

Web tarayıcı ile bilhassa gelişmemiş ülkelerde heybetli bir kullanıcı erişebilen şirket, bu ülkelerde sadece belirli bir kazanç seviyesindeki şahısların sahip olduğu iPad'in bu efora değmeyeceğini düşünüyor olabilir.

Geçen sene Webden gönderi paylaşımı özelliğini yayınlayan Instagram, iPad'den gönderi paylaşımına dahi müsade vermiyordu. gerçi kullanıcılar, iPadOS 15'teki yeni özellikler sayesinde iPhone'daki uygulamaları daha iyi bir kullanıcı deneyimi ile iPad'de de kullanmaya başladı. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/13/instagram-in-neden-ipad-uygulamasi-yok