Kullanıcıların bir kısmı, yaşanan bu olayı Apple’ın yavaşlatma stratejisine bağladı. Ancak koşul göründüğü gibi değil. Kolay bir yöntem ile iOS 14.5.1’deki sorunları geçici olarak çözmek muhtemel. Bunun içinde ilk olarak telefonlarınızda ”iPhone’u bul” ayarlarını girmeniz gerekecektir. Buraya girdikten sonra ise karşınıza meydana çıkan kısımdan ”ağ bul” ayarını kapatın. Yapacağınız tüm işlemler bu dek. Ayarların etkin olması için telefonunuzu bir kere kapatıp açmanız gerekecektir.

iOS 14.5.1’deki yavaşlama sorununun ağ kaynaklı bir hatadan olduğu söyleniyor.

Çözümü bulan kişiler iOS 14.5.1’deki performans sorununun, ağ ayarlarındaki bir problemden kaynaklandığını söylüyorlar. Hatta çoğu kişi ağ ayarlarını kapattıktan daha sonra telefonlarının tekrardan eski performansına kavuştuğunu iddia ediyor. bununla beraber performans testlerinde de bu sorunun giderildiği açıkça besbelli.

Apple şimdi bu konu hakkına devlete ait bir açıklamada bulunmadı. Fakat iOS 14.6 beta sürümüne sahip kişiler, şirketin performans sorununu çözdüğünü söylüyor. Yani şirket birkaç hafta daha sonra yayınlayacağı kararlı bir sürüm ile, yaşanan bütün performans sorunlarını en ince ayrıntısına kadar ortadan kaldıracak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/ios-14-5-1-performans-sorununa-gecici-cozum-bulundu
Yorumlar