Bir işletme sahibi ya da yöneticisiyseniz, şirketiniz ne dek büyük veya küçük olursa olsun işe alım sürecinin güç ve uzun olabileceğini biliyorsunuz. Uygulama takip sisteminin (ATS) elverişli olabileceği yer burası.

Namzet izleme sistemi, İK yöneticileri, işe alım görevlileri veya işe alım ekipleri için işe alım sürecini kolaylaştırmak için özel olarak planlanmış bir yazılım çözümü. Süreci otomatikleştiren bu yazılımlar yalnızca zamandan tasarruf etmekle ve üretkenliği artırmakla kalmıyor, bununla beraber işe alım sürecini geliştirmenize de olanak tanıyor.

İşe alım izleme sistemi veya işe alım izleyicisi olarak da aşina bir aday izleme sistemi, tüm işe alım meslek akışını basitleştirip hızlandırıyor. ATS, kaynak bulma döngüsünü hızlandırmanın yanı sıra, her türlü işe alma sorununu çözmek için farklı alanlara yönlendirilmiş işlevleri entegre ediyor. Bir başvuru formu takip sistemi, meslek ilanı ve aday taramadan mülâkat yönetimi ve raporlamaya kadar, bütün sürecinizi devralabiliyor.

Bu sistemler, çoğu keza işe alma ayrıca de namzet deneyimi için faydalı olan bir dizi avantajla birlikte geliyor. Bir ATS'nin en yaygın faydalarından bazıları şöyle:

Çoğalan verimlilik Vakit ve maliyet indirimleri Kolaylaştırılmış iletişim Raporlama ve çözümlemeli Yapılandırılmış görüşmeler Aday anketleri ve geri bildirim

Dünya, 2030 yılına kadar 85,2 milyon karakter üzüntü verici bir küresel kabiliyet açığıyla karşısında karşıya. İş dünyası ve İK liderleri, yüksek kaliteli adayları meslek ilanlarına başvurmaya ve şirketlerinde kalmaya ikna etmek için stratejilerini yükseltmeli. Bunu başarmanın en iyi yolu ise alımlı bir aday deneyimi temin etmek. Bu süreç için kullanabileceğiniz en iyi 8 aracı sizin için listeledik.

Pinpoint

Pinpoint, işletmelerin daha düşük maliyetlerle daha pozitif namzet bulmasına yardım etmek için tasarlanmış uçtan uca bir işe alım yazılımı. Yazılım, ekiplerine bulunma için en iyi yetenekleri işe almak isteyen her düzeydeki işletme için oldukça elverişli. 

Pinpoint, aday bilgilerinin tutarlı bir şekilde sunulması aracılığıyla kullanıcıların daha iyi işe alımlar gerçekleştirmelerini sağlarken, bir adayın özgeçmişindeki önyargıların ve yersiz unsurların kaldırılmasına asistan oluyor.

Günümüzün meslek piyasası ortamında, öyle fazla kalifiye namzet var, ancak işe alım için içten kişiyi bulmak oldukça zorlama. Pinpoint'i kullanarak, aralarından seçim yapabileceğiniz daha büyük bir namzet havuzuna sahip olabilir, aynı zamanda süreci kolaylaştırırken maliyetleri de düşürebilirsiniz. Hem bu yazılım üç binden pozitif başvuru formu ile entegre olabiliyor.

Vidcruiter

VidCruiter, işe alım uzmanlarına, daha az kaynak kullanarak daha kısa sürede kaliteli adayları işe alma gücü veren bir video mülâkat yazılımı. Vasıta, adayların, tek yönü olan bir video görüşmede işe alım ekibi kadar evvelden belirlenen soruları yanıtlarken kendilerinin videolarını kaydetmelerine imkan tanıyor.  Ayrıca bunun yerine işe alım yöneticilerinin, uzaktan canlı video görüşmeleri yürütmesi de muhtemel. 

Vidcruiter'ın kayıt öncesi video görüşme arabulucu özelliği, başvuranları devlete ait bir mülâkat ortamına sokuyor: standart sorular ekranda görünüyor ve tescil resmen başlamadan önce düşüncelerini toparlamaları için kısa bir zaman veriliyor. İşverenler, her kaliteli adaya tahsis edilen görüşme hazırlık süresini ve her yanıt için belli süreyi ayarlayabiliyor. Böylece adaylar, canlı mülakatlar yerine önceden kaydedilmiş mülakatları tercih ederlerse hileli bir menfaat elde edemiyorlar. Canlı görüntülü mülakatlara gelince, görüşme sürecinde adayların cevaplarını değerlendirebilmeleri için işe alım uzmanlarının panolarında bir derecelendirme paneli görünüyor. Vidcruiter Indeed, LinkedIn, Glassdoor, ve Google Calendar, Microsoft Outlook ve iCloud ile entegre olabiliyor.

ClearCompany

ClearCompany Yetenek Yönetimi platformu, kuruluşların çalışanlarını işe almasına, elde tutmasına ve çalışanların katılımını sağlamasına yardımcı olmak için tasarlandı. Platform, İK profesyonellerine, işe alım yöneticilerine ve çalışanlara yönelik. ClearCompany'nin çözümleri, yalnızca yöneticilerin ve İK'nın daha iyi işe alma ve performans uygulamaları gerçekleştirmesine muavin olmakla kalmıyor, aynı zamanda mevcut çalışanların katılımını da artırıyor.

Ayrıca ClearCompany ATS kullanıcıları, tek tıkla entegrasyon doğru  ClearCompany platformundan hiç ayrılmadan geçmiş kontrolleri ve doğrulamaları da dahil olmak üzere Verified First'ün geçmiş tarama çözümlerini kolayca sipariş edebiliyor, inceleyebiliyor ve yönetebiliyor. Keza, tarayıcı uzantısı 100'den pozitif kullanım ile entegre olabiliyor.

Recruitee

Recruitee, keza işe alım uzmanları hem de işe alım yöneticileri için planlanmış reformcu bir yetenek edinme platformu. Recruitee ile işe alım sürecinizin her yönünü durmadan optimize etmek için verileri kullanabilirsiniz. 

Recruitee, işe alma maliyetlerini azaltmaktan iş akışınızı çok iyi ışık halkası getirmeye dek en iyi yetenekleri kazanmanıza yardımcı olmayı amaçlıyor. Recruitee'nin ödüllü yazılımı, Lacoste, VICE, Dunkin' Donuts, Hotjar, Engie ve Karl Lagerfeld gibi tez çoğalan şirketler tarafından kullanılıyor. 18 gün baştan başa bedava test sürümünü kullanabiliceğiniz Recruitee'nin ücretli sürümleri, ayda 185 dolardan başlıyor. Fiyatlandırma, iş planınız ile şirket kapasitenize kadar değişiyor.

PCRecruiter

PCRecruiter, dünyanın her yerinden şirketlere detaylı bir işe alım hizmetleri servisi sunuyor. Sunulan dağıtılmış kaynak bulma, izleme ve işe alma araçlarıyla platform, işe alım süreçlerini optimize etmek isteyen işletmeler için oldukça bereketli bir seçenek. 

İstihdam ajansları, profesyonel patron kuruluşları, bakım ve mal yönetimi alanı dahil elde etmek üzere çeşitli sektörler için bir işe alma çözümü olan PCRecruiter, uygulama sahibi akışı ve iletişim yönetimi için ayrıntılı bir çözüm sunuyor. PCRecruiter'ın aylık fiyatlandırması, iki takvim temel bir anlaşma için kullanıcı başına 85 dolardan başlıyor. İlk montaj ve eğitim için tek seferlik bir ödenti alınıyor ve kuruluşun ihtiyaçlarına göre aidat skalası değişiyor. 

PCRecruiter'ın Aday İşlem Hattı özelliği, başvuranları ardarda aşamalardan zahmetsizce geçirme, form mektuplarını otomatik olarak peşine düşüp takip etme ve eksiksiz bir geçmiş tutmaya olasılık tanıyan bir sürükle-bırak özelliği sağlıyor. 

Eddy

EddyHR, şirketlerin işlerini büyütmek için yetenekler bulmasına, işe almasına ve elinde tutmasına yardımcı olmayı amaçlayan web tabanlı bir iş gücü yönetimi çözümü. Bu yazılım, çalışanlarını yönetmek için artık kağıt yığınları ve birden pozitif elektronik tablo uygulamak istemeyen minik ve orta ölçekli işletmeler için kullanışlı bir seçenek. 

EddyHR, yinelenen görevleri otomatikleştirmek ve insan yönetimi süreçlerini dijital ışık halkası getirmek için çeşitli araçlar sunuyor. İşe alma, çalışan vakit takibi, bordro yönetimi, elektronik imzalar, belge hikayesi ve çalışan dizini için araçlar içeriyor. işe alım kapsamında bu süreçleri yöneten herhangi bir işletme, EddyHR'nin özelliklerinden yararlanabilir. Arayüzün kullanım kolaylığı sunması sayesinde, kullanıcılar kağıtsız bir insan kaynakları yönetimi sistemine zahmetsizce düzen sağlayabiliyor.

Tek dezavantajı, Eddy'nin sadece o anda işe alım olanağı sunması, bu nedenle bütün süreçlerin bir arada olduğu bir İK yazılım çözümü arayan küçük işletmeler için ideal olmayabilir. yine de Eddy Glassdoor, Indeed, LinkedIn, Monster, Talent.com ve ZipRecruiter göre epeyce yaygın bir şekilde kullanılıyor. 

Manatal

Manatal, aday eşleştirme, aday yönetimi ve suni zeka güdümlü içgörüler yoluyla işe alım sürecini kolaylaştıran bulut tabanlı bir ATS taşıyan bir işe alım çözümü. Bu çözüm, bir işe alım yazılımının sahip olması gereken tüm esas özellikleri içeriyor. Keza eksiksiz bir CRM arabulucu olan Manatal, suni zeka temelli aday önerileri ve sosyal medya işe alımı gibi bazı reformcu araçlar sunuyor. Bütün bunlar, uzmanlaşmak için adeta  hiç eğitim gerektirmeyen, kullanımı basit bir arayüz üzerinden kullanıcılarla buluşuyor. 

Manatal, açık bir API'ye sahip ve herhangi bir üçüncü taraf platformuyla entegre olabiliyor. Manatal hesabınızdaki verilerle ilk elden etkileşim kurarak, ATS platformunuzu öteki platformlara ve SAP, Oracle, Kronos ve ADP gibi HRIS (insan kaynakları data sistemi) çözümlerine bağlayabiliyorsunuz. Aylık ücretleri 15 dolardan başlıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/19/ise-alim-sureclerini-kolaylastiran-8-aday-takip-sistemi/