Yurt dışından telefon alıp kullanmak için geçtiğimiz senelerde 150 TL etrafında bir kayıt kıymeti ödeyip telefonu Türkiye ’de legal olarak kullanabiliyordunuz. Ancak 2018 ’in bitmesin yakın yurt dışı telefon kayıt fiyatı ciddi bir oranda çoğalmıştı.

1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecek olan bu kayıt fiyatına bir de 150 TL ek aidat ilave edilmişti. Bugün ise telefonu kaydoldurmak isteyen birinin toplamda ne kadar para ödeyeceği muhakkak oldu.

Bir şahıs yurt dışından aldığı rastgele bir telefonu Türkiye ’de kullanmak isterse tüm aidatlar dahil 618 TL fiyat ödemesi gerekiyor. 2018 ’de 150 TL etrafında olan bu meblağın ne oldu da 618 TL ’ye çıkarıldığı henüz öğrenilmiyor.

Aidatlerin bu denli çoğalması, yurt dışından telefon almak isteyenleri bir kere daha düşündürecek gibi görünüyor.

Gerçi yurt dışından telefon almak bu aidatlara karşın hala daha uygun. iPhone Xs Amerika ’da 999 dolar başka bir deyişle takribî 5.300 TL‘ye satılıyor.

Bu maliyete Türkiye ’deki aidatları ve kayıt fiyatını ilave ettiğinizde 5.900 TL ’ye iPhone Xs sahibi olabiliyorsunuz. Türkiye ’de ise bu model 9.899 TL ’ye satılıyor. Başka Bir Deyişle takribî 4.000 TL daha pahalı.

Messenger siyah tema test safhasında!