Piyasadaki kablosuz kulaklıklar çoğunlukla üç kodekten birini kullanır: AptX, SBC ve AAC. Bilhassa AirPods‘lar ile adını duyuran AAC kodek, yüksek performans sunar. Sadece AirPods’ta değil, piyasadaki fiyat/performans kulaklıkların birçok AAC kodekini kullanıyor. Windows’un bu kodeki desteklemek yerine SBC’ye yönlendirmesi büyük bir eksiklikti.

Insiderlar kadar deneme edilme aşamasında olan Windows 10 güncellemesi ile AAC kodekli kablosuz kulaklıklar tam verime kavuşacak. Bilhassa ses kalitesi konusunda fark edilir değişikliklerin olacağını söyleyebiliriz.

Kablosuz kulaklıklar ile ilgili gelecek tek icat bu değil. Insider önizlemesinde mevcut olan özellik ile bundan böyle kablosuz kulaklığın türü otomatik olarak seçilecek. Kulaklığın türünün seçilmesi, kullanıcıya daha dürüst bir deneyiminin yansıması için optimizasyonlar sağlıyordu. Yeni güncelleme ile kulaklığın türünü Windows otomatik olarak bulacak.

AAC desteği dışarıda yeni Windows 10 güncellemesi ile iki buluş daha gelecek. Oyunlarda HDR ayarı otomatik olarak yapılacak ve bir takım simgeler değişecek. Bu değişiklikleri önceden sınamak istiyorsanız bir Windows Insider kullanıcısı olmalı ve Build 21370 kod adlı güncellemeyi kurmalısınız.

 

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/kablosuz-kulaklik-kullanicilarina-windows-10-mujdesi
Yorumlar