Kripto dünyasında fırtınaların estiği NFT ve Metaverse dünyasını sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Her gün yeni bir projenin ve bir fazla NFT koleksiyonunun dahil olduğu bu dünyaya Türkiye'den de epeyce kuvvetli oyuncuların katıldığını görüyoruz. 

Ünlü karikatürist Selçuk Erdem ve Webrazzi okuyucularının yakından tanıdığı isim Alemşah Öztürk ortaklığında karşımıza çıkan NFT koleksiyonu ise Fluffy Polar Bears. Fluffy Polar Bears, Selçuk Erdem'in direk ayısı çizimlerinden oluşan 9999 adetli bir koleksiyon. 250 binin üzerinde kombinasyonla türetilebilen bu koleksiyon ayrıntılarıyla zincir üstü üretimle (on-chain generation) koleksiyonerlerle buluştu. Koleksiyon sert bir buzul çağı sonrası hayatta kalmayı başaran tek cins olan uç ayılarının olduğu bir dünyayı temsilcilik edecek.  

Webrazzi Summit 2021 katılımcıları gerçekte konuya oldukça hakimdir diye düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta çarşamba günü Wyndham Grand Levent'te gerçekleşen Webrazzi Summit konferansında Selçuk Erdem ve Alemşah Öztürk "NFT: Dijital Rönesans" adlı oturumda koleksiyonla ilgili detayları paylaşmıştı. 

Webrazzi summit'de sevgili @selcukerdem ile NFT Konusucaz, @polarbearsnft anlaticaz @webrazzi pic.twitter.com/pnWQqzNIkV

— Alemsah “NFT” Ozturk (@alemsah) October 20, 2021

İşlem ücretlerini önleyen satış stratejisi

Ethereum tabanlı oluşturulan NFT koleksiyonu yurt dışarıya örneklerine rastladığımız bir stratejide koleksiyonerlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu nedir derseniz, takım oluşabilecek yüksek operasyon ücretlerinden (gas fee) kaçınmak için öncelikli olarak NFT'yi satın alan herkese ERC-1155 tokenlarından dağıtacak. Satış fiyatının 0,077 ETH olduğunu da belirtmiş olalım.

Bir gün sonrasında ise bu ERC-1155 tokeni ile reel NFT'inizi yani ERC-721 tokeninizi alabileceksiniz. Bu dönüşüm sırasında 250 binin üzerindeki kombinasyondan biri zeki kontrat tarafından tesadüfen sizin için üretilecek. Keza bu esnada rastgele üretilen NFT'yi beğenmeyen ve her yerde denemek isteyen kişiler için re-roll imkanı sunulacak. 0,033 ETH karşılığında mint ettiğiniz NFT'nizi baştan yeni bir kombinasyonla ürettirebileceksiniz.

Ekibin ürettiği ERC-1155 tokeni nasıl bir şey?

Takım ERC-1155 tokenine Sketch ismini vermiş ve NFT'nin görüntüsü Fluffy Polar Bears çizimlerinin kroki halinden oluşuyor.

Koleksiyon 5 saniye içerisinde tükendi 

Geçtiğimiz Eylül ayında duyurulan proje 25 Ekim günü itibariyle önce öncelikli alım hakkına sahip olanlara (whitelist) daha ardından da genel satışa (public sale) açıldı. Ekibin devlete ait discord ve twitter kanalından yaptığı duyuruda NFT satışının 5 saniye içerisinde bittiği belirtildi. 

WE ARE SOLD OUT IN 5 SECONDS OMG! THANK YOU ALL