Sosyal ağlar video içeriklere odaklanırken, video hazırlamak markalar, içerik üreticiler ve hatta kullanıcılar için manâlı bir konu başlığı haline geldi. Günümüzde geliştiriciler araçlarını videolarla tanıtıyor, YouTube'da ve Udemy gibi platformlarda videolar aracılığıyla adeta her konuda eğitimler yayınlanıyor. 

Her geçen gün sayıca gelişen Netflix ve Amazon Prime gibi dijital yayın platformları, üretim profesyonellerinin ürettiği içerik hacminin de büyümesine yol açıyor. Bu Nedenle video düzenleme alanında yeni araçlar zirve gösteriyor ve çeşitlilik artışı yaşanıyor. Gelin kendi alanında öne çıkan video düzenleme araçlarına birlikte bakalım. 

Adobe ürünleri arasındaki farklar

Video kurguları laf konusu olduğunda akla ilk gelen isim, zengin mahsul gamı ile şüphesiz Adobe.  Artı ve eksileriyle içerik üretiminde kullanılabilecek Adobe ürünleri arasında Adobe Premiere Pro CC ve Adobe Premiere Elements 2022'yi yakından inceledik. 

Adobe Premiere Pro CC

Adobe Premiere Pro CC bu yazıda önereceğimiz ürünler aralarında en iyi ürün olarak öne çıkıyor. Mac ve Windows sürümleriyle uyumlu olan vasıta, 4K, 8K ve 360 derece çekimler dahil edinmek üzere Sanal Hakikat formatlarını da destekliyor. Bunlara ilave olarak, Adobe Premiere Pro CC videoları dışa aktarırken HEVC (High Effiency Video Coding) teknolojisini de kullanıyor. 

Adobe Premiere Pro CC'nin çalışırken işlem yönetimi açısından geniş çapta araçlara ve kişiselleştirilebilir bir arayüze sahip olması aracın en manâlı avantajları aralarında yer alıyor. Hem çoklu kamera kullanımının sınırsız olması da bu anlamda uyarı çekiyor. Son olarak Adobe Premiere Pro CC'nin ahenkli aralıklarla güncellendiğini belirtelim.

Adobe Premiere Pro CC'nin abonelik modeliyle çalışması bir dezavantaj olarak görülüyor. Özellikle ülkemizdeki kur farkları aylık 20.99 dolar olan abonelik ücretlerinin takriben 300 TL'ye varan ödemelere dönüşmesine yol açıyor. yine de profesyonellerin bu ödemeyi göze alabileceğini söyleyebiliriz.

Adobe Premiere Elements 2022

Adobe Premiere Elements 2022, profesyonellere kıyasla daha açılış seviyesindeki şahısların seçim edebileceği bir Adobe ürünü olarak konumlanıyor. 

Mac ve Windows'u destekleyen araç, HD ve 4K kalitesinde içerikler üretmenizi sağlıyor. Basit arayüzü ile uyarı çeken araç, Elements Organizer ve Photoshop Elements entegrasyonlarıyla öne çıkıyor. Keza Adobe Premiere Elements 2022'nin yolun başında olan kişilere, video düzenleme süreçlerinde rehberlik ettiğini belirtelim. 

Adobe Premiere Elements 2022,  Adobe Premiere Pro CC'den öbür olarak videoları dışa aktarırken HEVC teknolojisinden faydalanmıyor. Ayrıca Adobe Premiere Elements 2022 ile 3D ya da 360 derece sanal realite içerikleri üretmeniz öyle muhtemel yok. Dolayısıyla eğer video düzenleme işlerine yeni adım attıysanız bu vasıta ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır, ama daha profesyonel bir vasıta arayışındaysanız Adobe Premiere Pro CC'ye bakmanızda menfaat var. 

Apple ürünleri arasındaki farklar

Apple, donanımda devir yaratan yaklaşımı ve nitelikli ürünleri ile az kalsın herkesin kalbinde taht kurmayı başardı. Apple ürünlerindeki kaliteyi video düzenleme araçlarında da görüyoruz. 

Apple Final Cut Pro

Apple Final Cut Pro, tıpkı Adobe Premiere Pro CC gibi birbirinden bambaşka yönetim araçları sunuyor. Bu araçlar arasında yüz tanınma ve etiketleme de yer alıyor. Çoklu kamera desteği ve performans hızı ile dikkat çeken Apple Final Cut Pro X, Mac kullanıcılarının gözde video aracı olarak tanınıyor. 

HD, 4K ve 360 derece Sanal Hakikat (VR) içerikleri destekleyen araçta, videoları dışa aktarırken HEVC kullanılamaması ise bir dezavantaj. Bunun yanında 360 derece videolarda hareket izleme veya denge sağlama özelliklerinin olmadığını da belirtelim. 

öte taraftan iPad Sidecar desteği kullanıcıların, video düzenlerken iPadlerini ikinci ekrana dönüştürmesini sağlıyor. 

Apple iMovie

Apple iMovie'yi sosyal medyacının kara gün dostu olarak ifade etmek muhtemel. Başvuru kolaylığı, ücretsiz olmasına karşın birbirinden bambaşka özellikler sunması, Apple iMovie'yi içerik üreticilerin gözdesi haline getiriyor. 

Mac ve öteki Apple cihazlarıyla ahenkli olan iMovie, 4K ve HDR desteği sunuyor. Temaları, ses araçları ve şablonları ile kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. gerçi iMovie konusunda beklentileri düşük tutmanız gerektiğini belirtelim. Kurgu esnasında yalnızca iki video parçasını destekleyen araçta gelişmiş özellikler yer almıyor. 

gerçi video içerik üretimine yeni başlayan kişiler için bedava ve olağanüstü bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. 

İçerik üretiminin yıldızı: CyberLink PowerDirector

Adını sıkça duyduğumuz ürünlerin dıştan içerik üretcilerin sıklıkla seçim ettiği ürünlerden de özetle bahsetmekte üstünlük var. Genellikle sosyal ağ içerikleri üretenlerin tercihi olan CyberLink PowerDirector, hem profesyoneller keza de amatörler için pek çok nitelik sunuyor. Mac ve Windows ile ahenkli olan vasıta ile HD, 4K, 8K, 3D ve VR içerikleri üretebiliyorsunuz. Üstelik bu yazıda yer verdiğimiz çoğu araçtan öbür olarak dosyanın dışa aktarımında HEVC desteği sunuluyor. 

Aracın, çoklu kamera düzenleme, hareket izleme, çabuk render alma ve uygulama kolaylığı ile uyarı çekiyor. Hem sunduğu indirilebilir şablonlarla da sosyal ağlara içerik üretim sürecinizi hızlandırıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/06/kendi-alaninda-one-cikan-5-video-duzenleme-araci