Birikim yerine getirmek isteyen insanları bir araya getiren Çember, bu şahısların iki taraflı bir hedef için para biriktirmelerini sağlayan bir sosyal birikim uygulaması olarak faaliyet gösteriyor. Çember uygulaması ile kullanıcı, aylık ne için ve ne değin birikim yapmak istediğine karar veriyor; çember oluşturup istenilen kişiler gösteri ediliyor ve çembere katılıyor. Sonunda ise aylık biriken para, tıpkı kişiler bir altın gündeymiş gibi o ay belirlenen kişiye gidiyor.

Odağına birikim motivasyonunu yüksek tutmayı alan Çember'in kullanıcıları, finansmana gereklilik duydukları iki taraflı bir konu veya arz için bir araya gelerek birikim yapabiliyor.

Kişiler, iki taraflı birikim hedefleri için bir araya geliyor

Çember ile mevcut yöntemlerle para biriktirmekte zorlanan herkes, aynı hayali paylaştıkları arkadaşlarını, aile bireylerini eğlence edip birlikte çember oluşturarak birikim hedeflerini gerçekleştirebiliyor. Uygulamada kullanıcılar hedefleri için çember oluşturuyor, kararlaştırılan birikim miktarı çemberin katılımcıları tarafından her ay sırası gelen kullanıcıya gönderiliyor ve çember tamamlandığında her kullanıcı hedeflenmiş miktarı biriktirmiş oluyor.

İlk ayında 1000 kullanıcıya ulaştı

Çember, Edanur Yıldız Erşen, Sedanur Yıldız ve Reyda Dönmez kadar hayata geçirildi. Dijital ürünler üzerine uzun bir süredir birlikte çalışan takım, 2019 yılında Kuveyt Türk'ün düzenlediği Hackathon'da Çember prototipi ile birinci oldu. Uygulamanın değerinde önerisi ve hedef kitlesinin birikim alışkanlıkları ile ilgili yaptıkları çeşitli test çalışmalarından sonra fikri hayata geçirmeye karar veren takım, 2020 yılının başında ürünü geliştirmeye başladı. Kısa bir beta deneme döneminin peşinde ürün Ekim 2020'de App Store ve Play Store'da yayınlandı. Çember uygulaması ilk ayında 1000 kullanıcıya ulaştı.

Uygulamaya entegre olan bankaların müşterilerine basit para transferi imkanı

Çember ekibi, bankalarla iş birliği yaparak uygulamaya entegre olan bankaların müşterilerine basit para transferi imkanı sağlamayı hedefliyor ve birincil banka meslek birliğini Kuveyt Türk ile yapmak için çalışmalara devam ediyor. Çember ayrıca, kullanıcıların birikim amaçlarına uygun seçenekleri uygulama üzerinden ayrıcalıklı satın alabilmeleri için eklenecek pazar yeri özelliği ile yeni bir ödeme yöntemi olacak ve keza kullanıcılara hem satıcılara fayda sağlayacak.

Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 5. dönem girişimleri arasında bulunan Çember, banka ve tedarikçi meslek birliklerinden kazanç elde edecek. Demin yatırım almayan takım, uygulamanın kullanıcı kitlesini daha seri genişletmek ve hedeflenen geliştirmeleri gerçekleştirebilmek için tohum yatırım arayışına başlayacak.

Çember kullanıcılarına, hayallerini para sağlamak, borçlanmadan birikim ve masraf olabilmek için yeni bir yol sunmayı amaçlıyor. Çember'i App Store ya da Google Play Store üzerinden bedava olarak indirebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com