Yeni cins karakter değerlendirme sistemleri platformu olarak hizmet veren PlusDISC, yatırım aldığını duyurdu. PlusDISC göre aktarılan bilgilere göre teşebbüs, İdenfit kurucusu Nazım Övünç Bayındır'dan yatırım aldı. Edindiğimiz bilgilere kadar PlusDISC yatırımı 9 milyon TL değer biçme üzerinden gerçekleşti.

Yatırım ile birlikte PlusDISC'in yüzde 50 hissesi de Nazım Onur Bayındır'a geçti. İdenfit geri bildirimleri ile yeniden yapılanma sürecine giren PlusDisc, yatırımın peşinde birçok alanda deneme üretmek üzere faaliyetlerini genişletme kararı da aldı.

İlk olarak Harvard Üniversitesi'nden Dr. William Moulton Marston tarafından hazırlanan DISC Kişilik Envanteri'nin Türkiye'deki geliştirme süreci, Psikolog Selim Asil ve Doç. Dr. Ümit Deniz İlhan'ın çalışmaları ışığında PlusDISC tarafından yürütülüyor.

Sakarya Teknopark içinde kurulan PlusDISC, işe alımlarda veya mevcut çalışanların terfi ve rotasyon süreçlerinde karakter analizi yapılabilmesine olasılık sağlıyor. İnsan davranışında öne çıkan karakteristik, yetkinlik ve şahsiyet özelliklerini 4 etken çerçevesinde tahlil etme felsefesi ile geliştirilen ve 24 sorudan oluşan PlusDISC, şahsiyet analizi yaparak bireylerin tavır biçimleri hakkında hafıza sahibi olunabilmesine odaklanıyor.

Sunmuş olduğu sistem tamamen işletmeye özel istatistik çalışmaları yaparak en ideal takımların oluşturulmasını ve işletmenin işe alımlarında en uygun aday profillerinin belirlenebilmesini sağlayan PlusDISC, kişisel analizin yanı sıra kurumsal, sporcu ve mavi yaka analizi de yapabiliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/24/plusdisc-kisilik-degerlendirme-sistemi-yatirim