Bulut tabanlı robotik geliştirme ve yarışma platformu Riders.ai'ı geçen yıl mart ayında ayrıntılı olarak incelemiştik. Boğaziçi Ventures, yatırım fonu BV Growth yoluyla Ak Portföy Girişim Sermayesi ile birlikte Riders'a 7.8 milyon TL yatırım yaptığını duyurdu. Bu noktada BV Growth'un ağırlıklı olarak oyun, fintech, dijital sağlık durumu ve perakende teknolojileri alanlarındaki erken aşama girişimlere odaklandığını hatırlatmakta avantaj var. 

Pazar verileri ve Riders'ın pazardaki konumu

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde bulunan Acrome firması göre geliştirilen; Riders, robotik, bilgisayarla görü, data bilimi, suni akıl ve fazla daha artı alanda etkileşimli öğrenme ve işbirliği araçları ile nitelikli içeriğe sahip yeni cins bulut tabanlı bir platform.

Kitlesel Çevrimiçi Açık Kurs (MOOC) ve eğitim teknolojileri pazarının 2025 yılına değin toplamda 350 milyar dolara ulaşması bekleniyor. suni akıl, data bilimi ve robotik alanlarında uygulamalı eğitim ve müşterek egzersiz yapma imkanı sunması, Riders'ı mevcut pazardaki rakiplerinden ayrıştırıyor. Riders, keza kullanıcılara simülasyon ortamlarında deneme etme ve derin öğrenme kütüphanelerinden faydalanma imkanı da sunuyor.

Riders'ın bilhassa lise ve üniversite seviyesindeki öğrencilerin yükselen teknolojilere ilişkin becerilerini cesaretlendirmek, geliştirdikleri algoritmaları simülasyon altyapısı doğruca eş zamanlı değerlendirmelerini sağlamayı amaçladığını belirtelim. Girişimin düzenlediği yarışmalar ise öğrencilerin seviyelerini ölçmek için tasarlandı. 

Boğaziçi Ventures BV Growth Fon Yönetici Ortağı Kenan Çolpan yayında Riders'a ilişkin olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Türkiye'den bir startupın kendi altyapısıyla dünyanın farklı noktalarından insanlara kodlama öğretmesi epeyce kibir verici. Bu etraf içinde kimse büyük paralar tüketmek ya da pahalı donanımlara sahip edinmek zorunda değil. Riders tarafından sağlanan bu platformda tüm dünyadan ırk takımlar kurabiliyor, sosyalleşebiliyor, kendini geliştirebiliyor ve keza de meslek imkanı bulabiliyor. İşverenlerin de dürüst ekipleri bulmaları sağlanıyor. Bu platformun şimdiden birçok ülkeden ilgi görüyor olması biz yatırımcılar için hem bir gurur kaynağı.”

Riders Kurucu Ortağı Başar Şahinbeyoğlu ise önümüzdeki 5 sene içinde bu alana alaka duyan herkese hitap etmek istediklerini belirtiirken, 10 milyon kullanıcı hedeflediklerinin altını çizdi. Yatırım süreciyle ilgili olarak Boğaziçi Ventures ile oldukça zinde bir iletişimlerinin olduğunu aktaran Şahinbeyoğlu global yatırım turunun şimdiden birlikte planlandığını da sözlerine ekledi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/11/kodlama-egitim-platformu-riders-7-8-milyon-tl-yatirim-aldi