SaaS tabanlı bir insan kaynakları idare platformu olarak karşımıza meydana çıkan Kolay İK'yı ilk olarak 2014 yılında sizlere aktarmıştık. Ülkemizdeki girişim ekosisteminin önemli oyuncuları aralarında bulunan Basit İK'nın idare kademesinde manâlı bir değişim gerçekleşti.

Edindiğimiz bilgilere tarafından Basit İK'nın kurucu ortaklarından olan Efecan Erdur, şirketteki hisselerini diğer kurucu ortaklara satarak şirketten ayrılıyor. Hisselerini exit ederek tüm görevlerini mevcut yönetime devreden Erdur, API teknolojilerine odaklanan yeni bir ürün geliştirmeye başlayacak. 

Efecan Erdur

Söz konusu exitin parasal detayları ile ilgili herhangi bir veri ise paylaşılmadı. Hatırlatmak gerekirse Basit İK, 18 ülkede şirketlerin insan kaynakları süreçlerini yönetmelerini sağlıyor. Bugüne değin öyle fazla yatırım alan Basit İK'nın yatırımcıları arasında ise 500 Istanbul, KWORKS, Monkfish Equity, Eksim Ventures, Favori Tech Ventures, Maxis Reformcu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Faal Ventures Mindvest Fonu ve Galata Business Angels yer alıyor.

Kolay İK'nın kurucu ortaklarından Efecan Erdur'un konu ile ilgili açıklamalarını aşağı bulabilirsiniz.

Bugün itibariyle 8 yıldır kurucusu olarak çalıştığım Basit İK'dan kendi kararımla hisselerimi exit ederek bütün görevlerimi mevcut yönetime devrettim. Hem heyecanlı hem de çocuğu bambaşka eve çıkmış bir ebeveyn gibi buruk bir sevinç içerisindeyim. Henüz ülkemizde SaaS ne aramak bilinmezken, kullanıcılarımızın ve yatırımcılarımızın ebedi destekleriyle ülkenin birincil SaaS İK yazılımını kurmayı başardık. 2014 yılında Gizem ile birlikte aylarca kodunu yazdıktan daha sonra bir Webrazzi haberiyle duyurduğumuz Kolay İK'nın bugün yüz binlerce kullanıcısı var. Olmayan bir kategoriyi oluşturmaya çalışmanın zorluklarının yanına ülkenin içinde bulunduğu durum da çok yardımcı olmadı. Bu noktada birincil günden bu yanlamasına Basit İK ailesinin bir parçası olan, geçmiş ve mevcut bütün çalışma arkadaşlarıma, kullanıcılarımıza ve yatırımcılarımıza ne desem az, teşekkür ederim!

Bir sonraki adım olarak API teknolojilerine odaklanan yeni bir mahsul geliştirmeye başlayacağım. Keza yeni bir takım ayarlamak hem de kullanıcıları kulak vermek için çalışmalara başladık. En Ince Ayrıntısına Kadar yurt dışı odaklı olacak girişimde son zamanlarda heyecanla takip ettiğim bir çok yeni teknolojiyi faydalanma fırsatı bulacağız.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/27/kolay-ik-efecan-erdur-sirketten-ayrildi/