Cambridge merkezli söylev tanınma teknolojisi girişimi Speechmatics, Susquehanna Growth Equity'nin liderliği üstlendiği Süratli B turda 62 milyon dolar yatırım aldı. Tura AlbionVC ve IQ Capital da katıldı. Speechmatics, 2019'da gerçekleşen Seri A turda 6.35 milyon pound yatırım almıştı.

Alınan yeni yatırımla birlikte Speechmatics, ABD ve Asya-Pasifik genelinde global olarak genişlemeyi hedefliyor. Şirket aynı zamanda altyapısını geliştirecek, seslerin daha içten anlaşılmasını sağlamak için araştırma ve geliştirmeye de tartı verecek. 

2006 yılında Dr. Tony Robinson göre kurulan Speechmatics, konuşmacıların demografisi, yaşı, cinsiyeti, aksanı, lehçesi veya konumu ne olursa olsun her sesi anlamayı odağına alıyor. Şirketin her sesi anlayan otonom söylev tanıma teknolojisi, karşılayan derin öğrenme ve tavır tanıma konusunda uzmanlık sunuyor. Çözüm ve hizmet sağlayıcıların sektörlerine veya başvuru durumlarına bakılmaksızın onlara tavır tanınma özelliği sunuluyor. 

Speechmatics'in motoru halihazırda canlı ve evvelden kaydedilmiş medya için 34 öbür dili anlıyor ve her ay dünya çapında milyonlarca saatlik transkripsiyonu işliyor. Speechmatics'in Londra, Boston, Chennai ve Brno'da ofisleri bulunuyor. Veritone, Deloitte UK, Vonage, what3words, 3Play Media gibi şirketlere hizmet veren platformun 170'den pozitif müşterisi mevcut.

Speechmatics CEO'su Katy Wigdahl, dünyanın en kabiliyetli tavır ve alet öğrenimi uzmanlarından bazılarıyla birlikte tavır teknolojisinde gerçek bir mirasa sahip olduklarını; büyümelerini hızlandırmak ve gitgide artarak daha artı sesin anlaşılmasını sağlamak için sabırsızlandıklarını söylüyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/28/konusma-tanima-teknolojisi-girisimi-speechmatics-62-milyon-dolar-yatirim-aldi