Türk girişimciler Umut İlhan ve Caner Bayraktar kadar 2018 yılında Londra'da kurulan, Türkiye'de de HavHav markası ile hizmet veren WufWuf, Teknasyon'dan 275 bin euro ara yatırım aldığını açıkladı. Girişim, geçtiğimiz ağustos ayında da tekrar Teknasyon'dan yatırım almıştı. 

2020 yılının ikinci yarısında gelirlerini 4 katına çıkaran WufWuf, Birleşik Krallık'ta hizmet vermeye başladıktan sonra 2020 yılında 33 ülkeye açıldı. WufWuf'un acilen tüm Avrupa Birliği ülkelerinde, İsviçre, Japonya ve İsrail'de aboneleri var. Bu ülkelere 60 binin üzerinde köpek ürünü satılıyor.

Gaye: Avrupa'da genişlemek ve Amerika'ya açmak

WufWuf CEO'su Umut İlhan Türkiye için pet sektöründe büyük fırsatlar olduğunu; maliyetlerinin Çin ile rekabet edebildiğini, bundan başka Avrupa'yla özgür ticaret anlaşması doğru vergisiz ticaret yapabildiklerini söyledi. WufWuf'un tek bir üründen on binlerce alım yaptığını, birincil zamanlarda ürünlerini Çin'de ürettirdiklerini; ardından ise Türkiye'deki dokuma üreticilerine gidip denemelere başladıklarını beliriyor. İlhan, çok iyi sonuçlar alınca üretimi iyice Türkiye'ye kaydırdıklarının da altını çiziyor.

Amerika'ya açtırmak istediklerini de vurgulayan İlhan, Almanya'da lokalize edinmek için girişimlere başladıklarını ve yakında WufWuf GMBH'nin resmileşmiş olacağını belirtiyor. Yatırım firmaları ile görüşmelerinin devam ettiğini; bu yıl içerisinde 1,5 milyon euro daha yatırım alıp Avrupa'da genişlemek ve ilerleyen yıllarda Amerika'ya açtırmak istediklerini söylüyor.

Bir önceki yatırımdan sonradan her ay yüzde 10'un üzerinde büyüdü

Teknasyon CIO'su Övünç Kurugöl WufWuf'a yaptıkları bu devam yatırım ile ilgili olarak “WufWuf'a 2020 yılının ağustos ayında ilk yatırımımızı yapmıştık. WufWuf o günden sonra oldukça başarılı bir çoğaltma grafiği çizdi ve yatırım turu sonrasında her ay yüzde 10 üstünde büyüyerek, Birleşik Krallık'ın ilk sıradaki köpek odaklı kutu abonelik girişimi hâline geldi. Biz de başarılarına yenilerini eklemeleri ve global pazarlara açılma yolunda onlara destek olmak için devam niteliğindeki ikinci yatırımımızı yaptık. WufWuf gibi sonucunda hayvan dostlarımızı da mutlu edecek bir vermek bizi daha da heyecanlandırıyor.” dedi.

WufWuf'un ve aynı zamanda teknoloji platformu Tam İndir'in de kurucusu Caner Bayraktar, Teknasyon için, "Teknasyon bize finansal destekten fazla daha fazlasını katıyor. Rockads programıyla dijital reklam alanındaki bütün tecrübelerini paylaşıyorlar. Herif yardım platformu Desk360'ı kullanımımıza açtılar, her şeyden önce ne vakit kapılarını çalsak ölümsüz destek alıyoruz. Teknasyon, Türkiye'den çıkan girişimler için paha biçilmez bir entelektüel kaynak." dedi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/21/kopekler-sahipleri-icin-kutu-abonelik-girisimi-wufwuf-teknasyon-dan-275-bin-euro-yatirim-aldi