Finans, bankacılık, medya, ulaşım, lojistik, e-ticaret ve kamuya dijital dönüşüm ve danışmanlık hizmeti veren bir girişim olarak karşımıza meydana çıkan Linktera, yatırım aldığını duyurdu. Linktera göre aktarılan bilgilere tarafından şirket, 100 milyon TL yatırım aldı.

Linktera'nın 100 milyon TL'lik yatırımı, Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi şirketi olan Letven Capital'dan geldi. Linktera tarafından aktarılan bilgilere kadar alınan 100 milyon TL'lik yatırım, şirketin Türkiye ve Dubai'de yer alan merkez ve satış ofislerinin yanı sıra yeni coğrafyalara açılması, mevcut ürünlere ek olarak yeni ürün ve hizmetler geliştirmesi için kullanılacak.

2011 yılında markalara uçtan uca danışmanlık ve dijital değişim hizmeti adına kurulan Linktera, bankacılık, finans, havacılık, ulaşım, perakende, e-ticaret, kargo ve belediyeler gibi farklı sektörlerde 100'den fazla kurum ve kuruluşa hizmet veriyor.

Andırmak icabında Linktera, 2019 yılı sonunda bir servis ve hizmet firmasından Fintech şirketine dönüşme stratejisini benimsedi. Linktera Labs adını verdiği şirket içi girişimcilik ekosistemi ile elindeki veri ve tecrübeleri ürünlere çevirmeye başlayan Linktera, şu lahza için 6 ayrı ürüne sahip.

Linktera'nın sunduğu çözümler arasında risk yönetimi, teknoloji geliştirme, hukuki raporlamalar, süreç izleme ve geliştirme, robotik işlem otomasyonu, veri analitiği ve modelleme, smart sourcing bulunuyor. Yeni yatırımı Ar-Ge ve insan kaynağı güçlerini daha da artmak için kullanacaklarını paylaşan Linktera CEO'su Taşkın Osman Aksoy, gelecekte halka arz gerçekleştirmek istediklerini de aktardı.

Şirketlerin yatırım aldığı vakit bu anapara girişini kullanım biçiminin o şirketin kendi yaptığı işe ve ülkesine bakışını da ortaya koyduğunun altını çizen Letven Capital Genel Müdürü Kamil Kılıç, Linktera gibi hizmet karşılayan ve teknoloji üreten şirketlerin son yıllarda yatırımcıların gözdeleri aralarında yer alıyor olmasının bir rastlantı olmadığını paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/05/03/linktera-letven-capital-dan-100-milyon-tl-yatirim-aldi/