Afrika'nın sınır ötesi fintech girişimi Chipper Cash, Amazon CEO'su Jeff Bezos'un kişisel VC fonu Bezos Expeditions'ın katılımıyla, Ribbit Capital liderliğindeki B Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. Girişim aldığı yatırımı hizmet verdiği ülke sayısını artırmak ve ürünlerini geliştirmek için kullanacağını belirtiyor.

Chipper Cash Ugandalı Ham Serunjogi ve Ganalı Maijid Moujaled tarafından 2018 yılında San Francisco'da kuruldu. Şirket Gana, Uganda, Nijerya, Tanzanya, Ruanda, Güney Afrika ve Kenya'da mobil tabanlı, ücretsiz P2P ödeme hizmetleri sunuyor. Girişim, P2P uygulamasına paralel olarak, Chipper Cash'in ücretsiz mobil para işini desteklemek için gelir oluşturan, satıcı odaklı, ücrete dayalı bir ödeme ürünü olan Chipper Checkout ile de hizmet veriyor. Şu anda 3 milyondan fazla kullanıcısı bulunan platformda, günlük ortalama 80 bin işlem gerçekleştiriliyor.

Şirketin CEO'su Ham Serunjogi'ye göre, Chipper Cash geçtiğimiz aylarda aylık 100 milyon dolarlık ödeme değerine ulaştı. Serunjogi, aslı olarak her zaman bir P2P finansal transfer platformu olacaklarını; ancak kullanıcılarından, kripto para birimi varlıkları satın almak ve hisse senetlerine yatırım yapmak gibi konularda geri bildirimler aldıklarını söylüyor. Yeni yatırımla ürünün geliştirmesi de bu bildirimlere göre şekillenecek. Zira bu kapsamda Chipper Cash, Bitcoin satın almak ve satmak; aynı zamanda Afrika'dan ABD hisse senetlerine yatırım yapmak için web sitesine ve uygulamasına beta menüleri ekledi. 

Afrika'nın girişim sahnesi son dönemde yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Geçtiğimiz on yıl içinde, kıtanın teknoloji ekosistemi, Nijerya, Kenya ve Güney Afrika gibi ülkelerde yoğunlaştı ve hızlı büyüyen bir ekosistem haline dönüştü. Jeff Bezos'un desteği de bu büyüme sonucu gerçekleşti.

Kaynak: webrazzi.com