Apple’ın Kasım 2020’de duyurduğu M1 işlemcili MacBook’lar, şirket için bir ilkti. Mac cihazlarda Apple’ın tasarladığı işlemcileri görmemiz, o kadar fazla konuda bizleri heyecanlandırıyordu. 2020’nin sonunda tanıtılan MacBook ailesi işlemcileri ile ön plana çıkmış olsa da belli ki ekran konusunda pek iyi olmayabilirler.

Türkiye’de ilk! Apple MagSafe Battery Pack tahlil!

MacBook M1 ekranları “dayanıksız oldukları için” kırılıyor

Son günlerde Apple’ın destek forumlarında açılan başlıklar, MacBook ekranlarının kırılması hakkında yardım istiyor. Davacı olan müşteriler ekranın dayanıksız olduğunu ve vahşi şekilde kullanmadıkları halde ekranın kırıldığını söylüyor. Hatta bu destek talepleri arasında cihazı hiç kutudan çıkarmamış olanlar bile var.

Macbook M1MacBook M1

Laf konusu şikayetler M1 işlemcili MacBook Air ve Pro modellerini kapsıyor. İki ürünün de arasında ekran konusunda farklılıkları olsa da görünen o ki iki taraflı olan nokta dayanıksızlıkları. Apple az önce son zamanlarda çoğalan şikayetler için genel bir tanımlama yapmadı. Bazı mağdurlar için bedava onarım önerge edilirken, bazıları içinse ücretli yenileme öneri edilmiş.

Eğer mağdurlar cihazlarını gerçekten de kaba olmayan şekilde kullandıysa ekranın sebepsiz yere kırılması kaygılandırıcı bir durum. Apple’ın yardım forumlarında sunulan çözümden hoşnut olmayan bazı kullanıcılar düş kırıklığına uğradığını ve yeniden Apple’ı tercih etmeyeceğini söylüyor. Bu şart Apple’a olan marka güveninde kırılma sebebi olabilir. Konu ile ilgili belli yorumu Apple’ın yapmasını bekliyoruz. Eğer bir M1 MacBook kullanıcıysanız ekranla ilgili sorun yaşadınız mı? Yorumlarda belirtebilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/macbook-m1-sahipleri-ekrandan-sikayetci