IBM, McDonad's arabaya servis deneyimini kişiselleştirmek için güçlerini birleştirdi. Son yıllarda veriye dayalı bir pazarlama ve yükselme stratejisi benimseyen McDonald's, arabaya servis konusunda işletmeler için suni akıl ürünleri ve çözümleri sunan IBM ile bambaşka bir modelde çalışmaya karar verdi. 

McDonald's'ın teknoloji ve artma odaklı stratejisi

Ilk Önce McDonald's'ın 2019 yılında Accelerating the Arches stratejisi kapsamında Apprente'yi satın aldığını hatırlatalım. Bu satın alma ile şirket, dijital platformlarında, teslimat süreçlerinde ve arabaya servis sırasında kullanıcılarla sunduğu deneyimin, kullanıcıyla alakalı ve hatasız olmasını hedefledi. 

Bu noktada Apprente'nin kompleks, fazla dilli, fazla aksanlı ve fazla öğeli söylev düzeni için ses tabanlı platformlar meydana getirmek üzere kurulduğunu eklemekte üstünlük var. Şirketin geliştirdiği Otomatik Sipariş Alma (AOT) teknolojisinin McDonald's restoranlarındaki Arabaya Servis kısmında daha hızlı, daha basit ve daha dürüst sipariş alınmasını kolaylaştıracağı öngörüldü. 

bununla beraber, McDonald's'ın topladığı verileri, müşteri yolculuğuna eklemesi, müşteriler için daha istikrarlı öneriler sunulmasının ötesinde yürütülen iletişimin de kişiye özel olmasını sağladı. Bu da restoranda sunulan herif deneyimini bir üstteki seviyeye çıkardı. 

McD Tech Labs'in IBM'e devredilmesi

Bu deneyimin ortaya çıkmasını sağlayan bölüm ise vakit içinde Apprente'den, McD Tech Labs'e dönüştü. McDonald's ise 2021 yılının son aylarında McD Tech Labs'in yönetimini IBM'e devretti. Departmanın bütün varlıklarını satın almayı kabul eden IBM, bu nedenle dünyanın en büyük lokanta markasının müşterilerinin işlem geçmişine kavuşmuş oldu. Şirket, bu verileri bir tahminleme aracına dönüştürmek üzere kolları sıvadı. Laf konusu aracın aynı zamanda kişiselleştirilmiş öneriler ve kampanyalar da sunması planlandı. Bu uzlaşma zarfında McDonald's'ın tip deneyimi değin çalışan deneyimi de iyileştirilmiş olacaktı. 

IBM'in suni akıl ve doğal dil işleme alanında alıcı odaklı araçlar geliştirme konusundaki deneyimi, McDonald's'ın ölçeklenmesini kolaylaştıracak. McDonald's, Otomatik Sipariş Alma teknolojisini ayrı pazarlara açma imkanı kazanırken, bu teknolojiye yeni diller, lehçeler ve menü çeşitleri ekleyerek bu pazarlardaki yayılımını sürdürecek.

Veriler nasıl kullanılacak? 

IBM için ise bu satın alma IBM Watson'ın öğrenmesi ve modeller çalıştırması için değerli bir bilgi havuzu anlamına geliyor. IBM'in benimsediği yaklaşımdan da bahsetmekte fayda var. 

Şirket, katalog, mönü öğeleri ve pazarlama kampanyası KPI'ları ile birlikte geçmiş işlem verilerini alıyor. Her makine öğrenimini kullanarak toplanan data kümesini araştırmak için müşterinin bireysel geçmişini parçalıyor, sonra gelecekteki davranışları tahmin etmek için aynı müşterilerle karşılaştırıyor. 

Chicago'da enerjik menüler

Bu esnada McDonald's'ın Chicago'daki bazı arabaya servis hizmeti veren şubelerinde, alıcı plakasını tanıyan devingen mönü panolarını deneme ettiğini belirtelim. Bu enerjik menüler, sürücülerin geçmiş siparişlerine kadar favoriler belirliyor ve bu bağlamda öneriler sunuyor. 

Her iki dev şirketin, önümüzdeki günlerde Otomatik Sipariş Alma konusunda çığır açacağını anlatmak olası. Kurumsal şirketlerin, operasyonunu yönetmekte güçlük çektiği teknoloji departmanlarını bir değere dönüştürüp, teknoloji firmalarına satması ise dikkate layık bir seçenek. Pazarlamanın teknolojiden şiddet aldığı günümüzde, markaların bilgi odaklı yaklaşımını sürdürmesi ve kullanıcı deneyimini geliştiren araçlardan yardım alması kritik. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/27/mcdonald-s-ve-ibm-ortakligi-arabaya-servis-deneyimini-nasil-kisisellestiriyor