Teşebbüs sermayesi fonu olarak hizmet veren Mediterra Capital'ın ödeme teknolojileri geliştiren PayCore'un yetişkinlik hissesini satın almak üzere sözleşme imzaladığını geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere kadar Mediterra Capital'in, PayCore'un yetişkinlik hissesini satın olmak üzere yaptığı dilekçe, düzenleyici kurumlar kadar uygun görülerek hisse devrine onaylama verildi.

Hisselerin satın gücenme süreci 27 Nisan 2021 tarihinde imzalanan nihai anlaşmayla birlikte tamamlandı. MV Holding ve Revo Capital'ın elinde yer alan PayCore hisse sahipliklerinin ise benzer şekilde devam edeceğini de paylaşalım.

Ekseriyet hisselerinin satın alınmasının tamamlanması ile birlikte PayCore, Mediterra Capital tarafından Türkiye'de yatırım yapılan 14'üncü şirket oldu. Mediterra Capital'ın yatırımları arasında Glasshouse, Logo Yazılım, Mobiliz ve Mikro Ödeme gibi önemli şirketlerin yer aldığını da ekleyelim.

Mediterra kadar paylaşılan bilgilere göre şirket, teknoloji sektöründeki bu deneyimlerini kullanarak, PayCore'u yöresel bir zor haline getirmeyi amaçlıyor.  Anlaşmanın tamamlanması ile birlikte PayCore içinde bir CEO değişikliği de yaşandı. Son dört yıldır hissedar kimliğinin yanı sıra CEO olarak atama yapan Turgut Güney, yerini sektörün tecrübeli isimlerinden Ali Kançal'a devretti.

PayCore bugün 400'e yakın profesyoneli ile ödeme sistemleri sektöründe Türkiye'nin lider parasal teknoloji şirketi konumunda olduğunu dile getiren PayCore'un yeni CEO'su Ali Kançal, Türkiye kartlı ödemeler pazarında lisanslama ve processing yöntemleri ile bugün kredi kartıyla yapılan her 3 ödemeden 1'i ve POS'lardan kabul edilen her 2 işlemden 1'inin PayCore çözümleri üzerinden geçtiğini de paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/26/mediterra-capital-paycore-un-cogunluk-hissesini-satin-aldi