Mercedes-Benz'in 2030 yılına dek 10 bin elektrikli araç sıkıntı istasyonu kuracağını açıkladığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Elektrikli otomobillerinde "EQ" markasını kullanan Mercedes-Benz, elektrikli otomobiller ile ilgili olan isimlendirme stratejisini değiştiriyor. 

Almanya merkezli Handelsblatt gazetesi göre aktarılan ve Reuters'ın doğruladığı bilgilere kadar Mercedes-Benz, birkaç sene içinde elektrikli otomobilleri için EQ markasını kullanmayı bırakabilir. Mercedes'in EQ markasını bırakmasının esas nedeni ise bundan böyle elektrikli otomobiller için farklı bir marka kullanmaya gerek kalmaması. 

Geçtiğimiz yıllar içinde elektrikli otomobiller konusundaki çalışmalarını hızlandıran Mercedes-Benz, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli otomobillere geçiş yapmayı hedefliyor. Kısacası şu an EQ markası ile satılan Mercedes'in elektrikli otomobilleri ilerleyen yıllarda farklı bir marka olmadan karşımıza çıkacak.

Hatırlatmak icabında Mercedes'in EQ markası ilk olarak 2016 yılında karşımıza çıkmıştı. EQ markası altında sunulan birincil model ise 2019 yılında satışa sunulan EQC modeli oldu. Elektrikli araçlar konusunda manâlı çalışmalara sahip olan Mercedes, 2025 yılında kadar 10 yeni elektrikli araba tanıtacağını da duyurdu.

Mercedes'in EQ markası aşağı EQE, EQS, EQA, EQB ve EQC elde etmek üzere 5 ayrı model yer alıyor. EQ markası aşağıda bulunan modellerin isimlerinin bütünüyle ne zaman değiştirileceği ve isimlerinin ne olacağı konusunda ise herhangi bir data bulunmuyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mercedes sözcüsü, esas markaları olan Mercedes-Benz'in on yılın sonunda adamakıllı elektrikli ülkü gelmesi hedefiyle otomobil isimlerini zamana etap uydurarak değiştireceklerini ama şu an detay paylaşmak için çok erken olduğunu aktardı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/13/mercedes-elektrikli-otomobillerinin-marka-politikasini-degistiriyor