Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in bireysel güvenliğini para sağlamak namına Meta'dan aldığı yıllık ödenekte büyük bir artış gerçekleştirildi. ABD'nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunulan belgelere kadar, Zuckerberg'in güvenlik masraflarını karşılamak için aldığı yıllık vergi öncesi ödenek 10 milyon dolardan 14 milyon dolara çıkarıldı.

Laf konusu yüzde 40'lık artış, Meta'nın yönetim kurulu kadar geçen hafta onaylandı. Bu noktada Zuckerberg'in emniyet ödeneğinin en son 2018 yılında artırıldığını belirtelim. idare heyeti, Meta'nın kurucusu ve CEO'sunun kurum için önemini ve ücret olarak sadece 1 dolar almasını göz önünde bulundurarak bu ödenek artırımı kararını aldığını belirtiyor. 

Her ne değin Zuckerberg, maaş olarak 1 dolar alsa da, Facebook'un kurucusu unvanıyla ve sahip olduğu hisse büyüklüğüyle şirketin kararlarında etkin rol oynamakta. aynı zamanda Zuckerberg'ün net değerinin 64 milyar dolar olarak öne çıktığını belirtmekte menfaat var. 

Zuckerberg'ün emniyet maliyetleri ise kendine ayrılan ödenekten fazla daha yüksek. 2020'de 23.4 milyon dolar olan güvenlik maliyetleri 2021'de 25 milyon dolara ulaştı. 2020 yılında Sheryl Sandberg dahil edinmek üzere 10 üst seviye yöneticinin toplam güvenlik maliyeti 23.3 milyon dolar olarak karşımıza çıkıyordu. Jeff Bezos, Marc Benioff, Larry Ellison ve Sundar Pichai gibi önemli meslek insanları güvenliğe yüksek bütçeler ayırsa da; en yüksek güvenlik masraflarına sahip isim olarak öne çıkıyor. Teknoloji dünyasının zirvedeki yöneticilerinin toplam güvenlik masrafı 46 milyon dolara ulaşırken, Zuckerberg güvenlik masraflarıyla listenin başında yer alıyor. 

Küresel olarak yaşanan hesaplı daralma ile küçülmeye dışarı giden şirketin, Zuckerberg'in emniyet masraflarını artırması dikkat çekti. Hatırlarsanız şirket, 2022'nin Kasım yaptığı izah etme ile 11 binden artı kişiyi işten çıkararak yüzde 13 küçüleceğini duyurdu. 2022'nin Eylül ayı verilerine tarafından Meta çatısı aşağı 87 binden artı çalışan yer aldığını hatırlatalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/16/meta-daki-kuculmenin-ardindan-mark-zuckerberg-in-kisisel-guvenligi-icin-ayrilan-odenek-artirildi