Walmart'tan daha sonra Meta da metaverse için yaptığı berat başvurusu ile gündemde yerini aldı. Financial Times haberine kadar, Meta sanal mağaza için berat talebinde bulundu. Söz konusu sanal mağaza, kulanıcıların sanal mahsul satın alabildiği bir inşa olarak konumlanıyor.

giderken şirketin metaverse ile ilişkili yüzdece patent talebinde bulunduğunu belirtmekte avantaj var. Paylaşılan bilgilere kadar, şirket hem üçüncü taraf markalar sponsorluğunda somut ürünler ile ilişkili dijital ikizler için de berat başvurusunda bulundu. Berat dahilinde, markalar sanal bir mağazada bulunan "bir nesnenin görünümüne sponsor" almak için bir açık artırma sürecinden geçebilir. 

Görünen o oysa; yakın zamanda dijital reklamcılık yerini metaverse reklamcılığa bırakacak. Hatırlarsanız,  geçtiğimiz günlerde DoorDash'in kurucu ortağı ve CEO'su Tony Xu Meta idare kuruluna katıldığını aktarmıştık.

Mark Zuckerberg, Tony Xu'nun keza ticaret alanındaki karmaşık problemleri çözme hem de bir teknoloji şirketi yönetme açısından deneyimli olduğunu söylemişti. Zuckerberg, Metaverse'ü yapı ederken Xu'nun deneyimlerinden faydalanmayı dört gözle beklediğini de sözlerine eklemişti. 

Aynı şekilde bir Financial Times röportajında Nick Clegg'in metaverse'ün iş modeli için ticaret odaklı olacağını belirterek "Bunda reklamların da rolü olacak" dediğini belirtelim. 

öte taraftan Meta sözcüsü bu patent başvuruları konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. Patentlerin daima ürün ve hizmetlerde kullanılan teknoloji ile uyuşmadığını dile getirdi. 

yine de sponsorlu mahsul görünümleri yaklaşımı Meta'nın (eski ismi ile Facebook'un) şimdiye dek sergilediği yaklaşımlarla örtüşüyor.  

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/19/meta-sponsorlu-gorunumler