Epic Games ile tatbik içi satın alma konusunda uyuşmazlık yaşan Apple, geçtiğimiz sene Fortnite oyununu App Store’dan kaldırdı. Epic Games kadar geliştirilen Unreal Engine desteğini de kesteğini açıklana şirket, çoğu kullanıcı tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Anlaşmazlığı çözmek için dava açan Epic Games, ilk duruşmadan kendi lehine sonuç ile ayrıldı. İlk duruşma sonrası Epic Games’in büyük gelir kaynaklarından biri olan Unreal Emgine oyun motoru için Apple kapılarını yeniden açtırmak zorunda kalmış oldu.

Yeni duruşmaya günler kala Microsoft, Epic Games-Apple savaşında tarafını seçtiğini dolambaçlı bir şekilde duyurdu. Geliştiricilerin önünün açılması gerektiğini savunan şirket, komisyon konusunda birincil açıklamasını yaptı.

Microsoft’un oyun gelirleri sözde yarıya arttı

Microsoft, 2021 finansal yılının üçüncü çeyreğinde oyunlardan elde ettiği geliri açıkladı. Şirketin açıkladığı rakamlara kadar oyunlardan büyük bir kazanç elde etti.

Epic Games kurucusu Tim Sweeney, geçtiğimiz aylarda Microsoft mağazası ve Evrensel Windows Platformu (UWP) konusunda eleştirilerini paylaştı. Microsoft Store komisyonlarını düşürdüğünü açıklayan şirket, Sweeney’nin eleştirileri sonrası geri adım attı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/microsoft-apple-davasinda-tarafini-secti
Yorumlar

Kategori Haberler