Microsoft ve OpenAI'ın arama motoru Bing'e ChatGPT desteği getirmeye hazırlandığını Ocak ayının birincil günlerinde sizlere aktarmıştık. Microsoft, geçtiğimiz günlerde ise OpenAI ile ortaklığını milyarlarca dolarlık bir yatırım ile genişlettiğini duyurdu.

Semafor kadar yayınlanan yeni bir rapora göre ise Microsoft, Bing arama motoruna ChatGPT'inin daha hızlı bir versiyonu olan GPT-4'ü eklemek için çalışmalarına devam ediyor. Raporda yer alan bilgilere tarafından Bing için GPT-4 desteği, önümüzdeki haftalarda karşımıza çıkabilir.

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan rapora göre ChatGPT ve GPT-4 arasındaki fark ise hız. Andırmak icabında ChatGPT, özellikle bazı soruların cevaplandırılmasında yavaş kalabiliyor. Bing ile birlikte hayatımıza girmesi beklenen GPT-4, ayrıca daha seri keza de daha detaylı cevapları kullanıcılarına sunabilecek.

Microsoft'un GPT-4 teknolojisini Bing arama motoruna eklemesindeki esas motivasyon ise Google arama motoru ile olan rekabet. Google, uzun yıllardır arama motoru pazarının tartışmasız lideri konumunda yer alıyor. GPT-4 hamlesi ile birlikte bu durumu başkalaştırmak isteyen Microsoft, arama motoru pazarı için yeni bir dönem başlatacak.

Arama motorlarına ChatGPT gibi bir suni zeka desteğinin gelmesi, arama motoru deneyimini yeniden aşağıya değiştirebilir. Bing'in GPT-4 desteği ile birlikte keza daha detaylı keza de kullanıcılarının aradıklarını daha basit bulmalarını sağlayacak cevaplar sunması sürpriz olmayacaktır.

Raporda yer alan bir diğer önemli data ise ChatGPT ile ilgili planları ile ilgili. OpenAI, ChatGPT'nin mobil uygulaması üstünde çalışıyor. Hatırlatmak icabında ChatGPT, şu an için sadece web sitesi üzerinden kullanılabiliyor. Mobil tatbik desteğinin sunulması ile birlikte ChatGPT, daha pozitif kullanıcıya da ulaşabilir. Son olarak Microsoft ve OpenAI kadar konu ile ilgili bir açıklama paylaşılmadığını da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/02/microsoft-bing-arama-motoru-icin-chatgpt-inin-daha-hizli-versiyonunu-sunacak