Microsoft’un Windows 7 kullanıcılarına sunduğu yeni güncelleme, KB5003233 inşa numarasıyla geliyor. Bu güncelleme önemli iyileştirmeleri içerirken, aynı zamanda güvenlik konusunda da bir takım düzenlemeleri beraberinde getiriyor.

Her şeyden önce KB5003233 sürümü; Windows Server 2008 R2 Service Pac 1 kullanan cihazlarda mavi ekran hatasını çözüyor. Bu kullanıcılar bir süredir SMB protokolünü etkileyen sorundan dolayı mavi ekran hatası alıyordu. Ancak yeni güncelleme ile birlikte Microsoft bu sorunu giderdi.

öte yandan güncelleme; Windows Başvuru Platformu ve Çerçeveleri, Windows Silikon Platformu ve Komut Dosyası Motoru dahil edinmek üzere öyle çok bileşen için düzenlemeleri de sağlıyor.

Microsoft acilen Windows 7 ‘Home’ kullanıcılarına güncelleme desteği sunmuyor. Oysa Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmesi (ESU) programındaki bilgisayarlar güncellemeleri almaya devam ediyor. Diğer bir değişle ödeme yapan kurumsal müşteriler yeni sürümleri düzenli olarak alabiliyor. Ücretsiz sürümler için ne yazık fakat şirket yardım sağlamıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/microsoft-windows-7-icin-yeni-bir-guncelleme-yayinladi
Yorumlar