Maezawa ve asistanı Haziran ayında Yuri Gagarin Kozmonot Eğitim Merkezinde kampa girecek. Peşinde 8 Aralıkta Soyuz MS-20 uzay arabulucu ile istasyon yolculuğuna başlayacak. AP‘nin haberine göre, milyarderin uzay turizmi 12 gün sürecek.

8 Aralıkta üçlü, Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssünden yolculuğa başlayacak. (Resim: Reuters)

Anlaşmaya aracılık eden uzay taşımacılığı şirketi Virginia merkezli Space Adventures. Şirkete kadar, on yılı aşkın bir vakit sonunda kendi masraflarını karşılayarak uzaya gidecek birincil kişi Maezawa. Ama Space Adventures sözcüsü maliyeti açıklamayı reddetti. Şirket, 2001’den 2009’a dek uzay istasyonuna yedi turist yolladı.

Milyarderin diğer uzay turizmi yolculuğu ise Dünyamızın uydusu Ay’a olacak. Elon Musk’ın SpaceX uzay taşımacılığı şirketi, 2023 yılında Ay’a ilk turistik ziyareti yapmayı planlıyor. SpaceX’in bu gezi için seçtiği birincil uzay turisti de Maezawa oldu.

Daha önce milyarder, Ay’a gitmek için kız arkadaş aramış oysa bir süre sonradan vazgeçmişti. Yeniden bir süre önce de kendisine Ay yolculuğunda eşlik edecek 8 kişi aradığını duyurdu. Milyarder iş adamı, eşlik edecek kişilerin bütün masraflarını karşılayacağını açıkladı. Ay yolculuğu için SpaceX, bir Starship uzay arabulucu geliştiriyor.

Uzay turizmi bu sene canlanıyor

Maezawa, “Uzayda hayat nasıldır diye çok merak ediyordum.” dedi. Devamında milyarder, “Bu yüzden, kendi başıma öğrenmeyi ve YouTube kanalımda dünyayla paylaşmayı planlıyorum.” diye ekledi.

Elon Musk, Ay’a karşın uzay turizmi için ilk olarak Maezawa’yı seçmişti.

Yozo Hirano ise yolculuğun belgeselini çekecek. Keza Rusya da bir film sürüklemek için Ekim ayında istasyona bir oyuncu ve film yönetmeni göndermeyi planlıyor. Arkasından Ocak ayında ABD, Kanada ve İsrail’den üç iş adamı uzay istasyonunu ziyaret edecek. her biri kabaca 55 milyon dolar ödeyecek.

Diğer bir deyişle, 2021 özel uzay uçuşunun nihayet düzenli bir durum haline geleceği sene oluyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/milyarder-fitili-atesliyor-uzay-turizmi-canlanacak
Yorumlar